Προειδοποίηση
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/New_Site/2014-2015/ethnikiomada/korasides/karditsa3
Σημείωση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Φιλική νίκη της Εθνικής Κορασίδων επί του Φιλαθλητικού (PHOTOS)

Με νίκη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Βόλεϊ Κορασίδων στην Καρδίτσα– Δείπνο και συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή! (photos)

Γράφει ο Στέλιος Τσανάκας

Τη δεύτερη φιλική της νίκη επί εδάφους Καρδίτσας πέτυχε το απόγευμα της Τρίτης (6/1) η Εθνική βόλεϊ Κορασίδων, στα πλαίσια της προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαρ του Μαυροβουνίου στις 9 – 11 Ιανουαρίου 2015.

Το Εθνικό μας συγκρότημα επικράτησε με 4-1 σετ του Φιλαθλητικού/Λαρισαϊκού, ομάδας που φιγουράρει στην πρώτη θέση του 2ου Ομίλου της Α2 Γυναικών, μετρώντας μέχρι στιγμής το απόλυτο (10 νίκες).

Το σύνολο του Κυριάκου Καμπερίδη ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με εξαίρεση μία μικρή ολιγωρία στο τέλος του τρίτου σετ, όπου η ομάδα του Δημήτρη Ιόβτσεφ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να μειώσει σε 2-1 σετ, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του χθεσινού φιλικού αγώνα.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι τους πρώτους έξι πόντους, για να αποκτήσει προβάδισμα η Εθνική με 13-8. Στη συνέχεια ο Φιλαθλητκός μείωσε σε 13-12, όμως, μετά το τάιμ άουτ του Καμπερίδη οι παίχτριες του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος βελτίωσαν την απόδοσή τους, έφτασαν στο 21-14 και κατέκτησαν το σετ με 25-16.

Στο δεύτερο σετ και πάλι η Εθνική ομάδα ήταν ανώτερη, μπαίνοντας από την αρχή καλά και με βελτίωση στην τελική πάσα προηγήθηκε 11-3 και λίγο αργότερα 22-8, διπλασιάζοντας τα σετ με σκορ 25-13.

Το τρίτο σετ είχε αρκετές διακυμάνσεις με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ αρχικά (5-3, 6-7, 8-7, 10-9) και την Εθνική να ξεφεύγει με 14-10. Οι παίχτριες του Καμπερίδη εξακολουθούσαν να προπορεύονται, έχοντας όμως βραχεία κεφαλή (16-13, 18-16, 20-18), με τον Φιλαθλητικό να παρουσίαζει βελτίωση στην υποδοχή του σε αυτό το διάστημα και τελικά να ισοφαρίζει σε 23-23 και να κατακτά το σετ με 23-25.

Στο επόμενο σετ το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τα μισά του (14-14), όταν οι Κορασίδες πάτησαν γκάζι, ξέφυγαν με 20-15, χτίζοντας μίνι σερί 6-1 και έφτασαν στο 3-1 στα σετ με σκορ 25-21.

Μάλιστα, οι δύο προπονητές συμφώνησαν στη διεξαγωγή έξτρα σετ για να γίνουν ακόμη περισσότερες δοκιμές και να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας και αντοχής των αθλητριών, με την Εθνική να βγαίνει και πάλι νικήτρια, αυτή τη φορά με σκορ 25-14.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κυριάκος Καμπερίδης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και δοκίμασε αρκετούς συνδυασμούς παιχτριών όπως και σχήματα για να οδηγηθεί στη συγκρότηση της τελικής 12άδας που θα απαρτίσει την αποστολή για το Μαυροβούνιο.

Για την Εθνική ομάδα δεν αγωνίστηκαν οι Μαρίνα Τσιάκουλα, λόγω ενοχλήσεων στο πόδι και Ζωή Γεωργίου λόγω ίωσης, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η παρουσία της εκ των αρχηγών της Εθνικής, Αθανασίας Φακοπουλίδου στο παρκέ του κλειστού της Καρδίτσας, ως αντίπαλος του συλλόγου στον οποίο αγωνίζεται.

Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του βόλεϊ στην Καρδίτσα, ενώ στο διάστημα που ακολούθησε μετά τη λήξη του πρώτου και πριν την έναρξη του δεύτερου σετ, πραγματοποιήθηκαν απονομές με πρόσωπα από το χώρο του βόλεϊ που βρίσκονται στο πλευρό της εθνικής και στήριξαν τη μεγάλη προσπάθεια.

Συγκεκριμένα, οι αρχηγοί της Εθνικής Κορασίδων Αθανασία Φακοπουλίδου και Κατερίνα Παπάζογλου παρέδωσαν αναμνηστική φανέλα με τις υπογραφές όλων των μελών της Εθνικής στον κ.  Κωνσταντίνο Τσιαδήμο, φίλο του βόλεϊ, ο οποίος με την αδιάκοπη παρουσία του και συνεισφορά προσέφερε ανεκτίμητη ηθική και υλική στήριξη στην εθνική ομάδα.

Ακολύθως, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ., της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και υπεύθυνος της Εθνικής παίδων, κ. Χρήστος Βογιατζής, ο οποίος αποτελεί και τον κύριο εκφραστή της φιλοξενίας και της απόφασης να διεξαχθεί η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας στην Καρδίτσα, απένειμε αναμνηστική εμφάνιση του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος στον κ. Τσιαδήμο για την προσφορά του στην πετοσφαίριση.

Τέλος, αναμνηστικό λάβαρο παρέλαβε από τον αντιδήμαρχο Παλαμά κ. Ιάσωνα Τσιρώνη, το μέλος της Ε.Ο.ΠΕ. που βρίσκεται κοντά σε όλη την προσπάθεια της Εθνικής Κορασίδων κ. Παναγιώτα Τουρσούγκα.

Τα σετ: 25-16, 25-13, 23-25, 25-21, 25-14

Εθνική Κορασίδων (Κ. Καμπερίδης): Φακοπουλίδου, Παπάζογλου, Αλεξάκου, Μιλεντίγιεβιτς, Βλάχου, Νικολογιάννη, Καστάνου, Δασκάλου, Διάλλα, Πήττα, Βασιλοπούλου, Καραφουλίδου, Καρακάση, Ξανθοπούλου (λ), Τσουκαλά.

Φιλαθλητικός/Λαρισαϊκός (Δ. Ιόβτσεφ): Τσαπραλή, Ωρολογοπούλου, Μπαζιάνα, Αναγνωστοπούλου (λ), Χατζηελευθερίου, Υφαντή, Παραφέστα, Κουτρουμπή, Μπούκουρα, Νικολοπούλου, Μπουρλή, Γαλογαύρου.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο «La Fiamma», όπου η αποστολή της Εθνικής είχε την ευκαιρία να αποφορτιστεί από την έντονη και αδιάκοπη δουλειά των προπονήσεων, ενώ το “παρών” έδωσαν φορείς του Δήμου Παλαμά και άνθρωποι του βόλεϊ από την Καρδίτσα.

Τέλος, το πρωί της Τετάρτης (7/1), Εθνική βόλεϊ Κορασίδων πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση σε Καρδιτσιώτικο έδαφος και κατόπιν φιλοξενήθηκε στο αναψυκτήριο του άλσους του Παυσίλυπου, όπου είχε σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο και μέλη του ΔΟΠΑΚ, οι οποίοι, αφού ευχήθηκαν να επιστρέψει η ομάδα με την πρόκριση από το Μαυροβούνιο, παρέδωσαν αναμνηστικά με έντονο το στοιχείο της περιοχής και ευχετήριες κάρτες από μικρά παιδιά που δημιούργησαν και χάρισαν στις παίχτριες.

{gallery}/New_Site/2014-2015/ethnikiomada/korasides/karditsa3{/gallery}