Η Εύα Χαντάβα επιστρέφει στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο

Η Εύα Χαντάβα επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια σεζόν στο Αζερμπαϊτζάν με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος.

Δεν ήταν πάντα εύκολη η χρονιά σίγουρα για την Ελληνίδα ακραία με τη Λοκομοτίβ Μπακού, αλλά ήταν μια χρονιά ουσιαστική, που την γέμισε εμπειρίες, την άλλαξε σαν αθλήτρια και σαν άνθρωπο και τη δυνάμωσε. Λίγες μέρες πριν επιστρέψει στην Ελλάδα η Εύα μας μίλησε σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Greekvolley, για τη σεζόν στην χώρα των Αζέρων.

Η σεζόν τελείωσε... νέες εμπειρίες για εσένα ... Μίλησε μας για την προσαρμογή σου στην ομάδα και στον πολιτισμό του Αζερμπαϊτζάν»

{module OMRON IN}«Όταν ξεκίνησα με την ομάδα τη προετοιμασία ήμασταν μόνο 4 κοπέλες. Όλες οι υπόλοιπες ήρθαν μέσα Οκτωβρίου γιατί ήταν με τις εθνικές ομάδες. Πιστεύω ότι όλο αυτό το διάστημα η προετοιμασία ήταν από τις πιο σκληρές που έχω κάνει. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, οπότε τους πρώτους μήνες ένιωθα πολύ κουρασμένη αλλά ταυτόχρονα πολύ ευχαριστημένη γιατί έφευγα από το γήπεδο και κάθε μέρα ένιωθα ότι κέρδιζα κάτι παραπάνω .Το Αζερμπαϊτζάν σαν χώρα είναι πολύ καλή, βέβαια έχει πολλά να βελτιώσει αλλά πιστεύω θα γίνει από τις χώρες του μέλλοντος γιατί εδώ τα κάνουν όλα από την αρχή σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Εξελίσσεται πολύ γρήγορα και αυτό γιατί λόγω πετρελαίου έχουν πολλά χρήματα σαν κράτος!»

Είδαμε πως δεν είχες μεγάλο χρόνο συμμετοχής καθώς η Λοκομοτίβ είχε στο δυναμικό τις πολλές ξένες παίκτριες και ο προπονητής έκανε rotation, πόσο σε ωφέλησε η παραμονή σου στην ομάδα;

«Από όλη τη χρονιά φέτος μόνο κερδισμένη μπορώ να πω ότι βγήκα. Έμαθα πολλά αλλά επίσης με έκανε όχι μόνο καλύτερη σαν παίκτρια αλλά και πιο δυνατή στο χαρακτήρα μου, όπως και άλλαξε, θα έλεγα, κατά πολύ τον τρόπο σκέψης μου σε πολλά πράγματα! Είμαι χαρούμενη που πήγαν όλα καλά και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκαλοπάτια στη καριέρα μου που πιστεύω θα με βοηθήσει να πάω πιο κοντά στα όνειρα μου! Όλες οι παίκτριες στην ομάδα μου ήταν από την αρχή ως το τέλος επαγγελματίες και πολύ καλές παίκτριες. Η μια βοηθούσαμε την άλλη και κάθε μέρα το επίπεδο και η ποιότητα της προπόνησης ήταν πραγματικά πολύ υψηλό!»

Αγωνιστήκατε σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο, μίλησέ μας για την εμπειρία σου.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά για έμενα αφού έχω αγωνιστεί στην ίδια διοργάνωση δυο συνεχόμενες χρονιές με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς φέτος με τη Λοκομοτίβ φτάσαμε μέχρι τους 8 εκεί δηλαδή που μας σταμάτησε η ομάδα που πήρε τον τίτλο η Dinamo Krasnodar. Ενώ τους κερδίσαμε στο εντός έδρας παιχνίδι 3-0 χάσαμε στο εκτός στο χρυσό σετ. Πραγματικά είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και το άξιζε! Ελπίζαμε όλοι μας σε κάτι παραπάνω αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν.»


Πήρατε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, πετύχατε τους στόχους σας;

«Ο στόχος της ομάδας μας ήταν να πάμε τελικό και να κερδίσουμε την Αζεριόλ για να παίξουμε τελικούς με Ραμπίτα. Aυτό μας ζητήθηκε από την αρχή για να είναι την επόμενη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα ημιτελικά ήμασταν με την Αζεριόλ 1-1 στις νίκες και στο τρίτο παιχνίδι την κερδίσαμε και περάσαμε τελικό γιατί ήταν στις δυο νίκες. Παίξαμε με τη Ραμπίτα αλλά έδειξε καλύτερο πρόσωπο στα παιχνίδια από μας και δικαία πήρε τη πρώτη θέση. Φυσικά ήταν πετυχημένη η φετινή πορεία της ομάδας!»

5) Τελειώνοντας η Εύα γυρίζει αλλαγμένη από αυτή την εμπειρία στην Ελλάδα; Πόσο κι αν θα το ξαναέκανε.

«Το μόνο σίγουρο αλλαγμένη! Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω σε τέτοια πρωταθλήματα με τέτοιες αξιόλογες συμπαίκτριες γιατί γίνεσαι καλύτερος σε όλα! Ήμουν πολύ χαρούμενη φέτος εδώ και θα το ξανά έκανα με χίλια! Βέβαια θα ήθελα να τονίσω πως δεν ήταν πάντα εύκολο, αυτό πιστεύω με έκανε πάρα πολύ δυνατή!»