3 στα 3 τα κορίτσια στο Κ22

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τις ελληνικές ομάδες η φάση των ομίλων των Νέων Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U22 στη Θεσσαλονίκη, αφού και τα τρία ελληνικά ζευγάρια κέρδισαν το εισιτήριο για τους νοκ άουτ αγώνες του Σαββάτου (27/08), μαζί με το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο “Avant Garde Sports Club”.

Την αρχή έκαναν οι Δήμητρα Μαναβή / Ιωάννα Παρισάκη, που έκαναν σπουδαία εμφάνιση απέναντι στις Φινλανδές Σινισάλο / Αχτιάινεν, επικράτησαν με 2-0 σετ (21-15, 21-16) και με «3 στις 3» νίκες κατέκτησαν την πρωτιά στον Α’ Όμιλο. Έτσι, πέρασαν απευθείας στη φάση των «16», αποφεύγοντας τους χιαστί αγώνες που θα δώσουν οι 2οι με τους 3ους των ομίλων.

Από την πλευρά τους, οι Τατιάνα Μολδοβανίδη / Αλίκη Σπηλιωτοπούλου λύγισαν μετά από μεγάλη μάχη τις Γιάντσαρ / Τσάλτσινα από την Σλοβενία με 2-1 σετ (21-18, 16-21, 17-15) και τερμάτισαν 2ες στον Β’ Όμιλο με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα.
Έχοντας ήδη μπει στην 24άδα, το ελληνικό ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το πρωί του Σαββάτου (27/08) μία από τις 3ες ομάδες της φάσης των ομίλων, προκειμένου να διεκδικήσει την είσοδο στην 16άδα. Η κλήρωση αυτών των χιαστί αγώνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00.

Το ίδιο ισχύει και για τις νεότερες Ελληνίδες εκπροσώπους, τις Μαρία Κλέπκου / Βούλη Κουρτίδου, οι οποίες επίσης προκρίθηκαν στη β’ φάση της διοργάνωσης, χάρη στην επικράτησή τους επί των Ισραηλινών Ζίλμπερμαν / Ντέεφ (Ισραήλ) με 2-0 σετ (21-15, 21-15), που ήταν η παρθενική τους στο θεσμό και τις έφερε στην 3η θέση του Ε’ Ομίλου.

Δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών:

Δήμητρα Μαναβή: «Παίξαμε πάρα πολύ καλά και είμαστε πολύ χαρούμενες που κερδίσαμε! Πέρσι βλέπαμε αυτή την ομάδα να παίζει στον τελικό του Ευρωπαϊκού U20. Ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας στο τουρνουά. Κάναμε ακριβώς αυτά που θέλαμε και που μας είχε πει η προπονήτριά μας, η οποία είχε μελετήσει τις αντιπάλους μας. Πήγαμε πολύ καλά σε μπλοκ - άμυνα, σε side out και επιπλέον καταφέραμε να τις πιέσουμε στο σέρβις, αφού παίζαμε εντός έδρας και γνωρίζαμε καλύτερα το γήπεδο».

Τατιάνα Μολδοβανίδη: «Πήραμε μια δύσκολη νίκη. Είχαμε απέναντί μας μία καλή ομάδα, αλλά από το πρώτο σετ φάνηκε ότι μπορούσαμε να την κερδίσουμε. Στην πορεία κάναμε μερικά λάθη, χάσαμε μερικά σέρβις και μας πήραν το 2ο σετ, αλλά στο 3ο καταφέραμε τελικά να φτάσουμε στη νίκη, με τις οδηγίες του προπονητή μας, παρότι πιεστήκαμε λίγο. Είμαστε χαρούμενες που τερματίσαμε 2ες στον όμιλό μας, τώρα περιμένουμε την κλήρωση και την διασταύρωσή μας με μία αντίπαλο που θεωρητικά θα είναι ευκολότερο από ό,τι θα ήταν αν είχαμε χάσει σήμερα».

Μαρία Κλέπκου: «Αυτή τη φορά είχαμε απέναντί μας μία ομάδα που δεν ήταν τόσο δυνατή όσο οι χθεσινές μας αντίπαλοι, αλλά εμείς από την πλευρά μας έπρεπε να παίξουμε όπως ξέρουμε για να φτάσουμε στη νίκη. Αποφύγαμε τα λάθη και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της νίκης και της πρόκρισης σ’ αυτή τη διοργάνωση. Είμαστε μία νεαρή ηλικιακά ομάδα, χαιρόμαστε γι’ αυτό που πετύχουμε και συνεχίζουμε για το καλύτερο δυνατό».