Πιτσιγκώνη, Ζαφειρίου: Οικογενειακές ιστορίες στην άμμο

Στο τουρνουά  Experts Beach Club Errea Juniors Open στην Αλεξανδρούπολη δήλωσαν συμμετοχή οι αδερφές Ζαφειρίου και οι αδερφές Πιτσιγκώνη, δημιουργώντας ένα ζευγάρι για το U19 οι "μεγάλες" Παρασκευή Ζαφειρίου και Ελπίδα Πιτσιγκώνη και ένα για το U17 οι "μικρές" Βασιλικη Ζαφειρίου και Λυδία Πιτσιγκώνη.


Για πρώτη φορά στα χρονικά του μπιτς βόλεϊ συνέβη το παραπάνω γεγονός και οι νεαρές πρωταγωνίστριες μίλησαν για το πως νιώθουν, με τον λόγο να παίρνουν πρώτα οι... μεγάλες της υπόθεσης.

«Το beach volley μπήκε απότομα στη ζωή μου πριν 2 χρόνια όμως με γέμισε γρήγορα τόσο ψυχικά όσο και παικτικά. Φέτος ξεκίνησαν την δική τους  προσπάθεια και οι αδερφές μας στο χώρο του beach volley και εύχομαι να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε με την εμπειρία μας αλλά και την αγάπη μας προς αυτές».

Σειρά της έτερης μεγάλης Ελπίδας να πει λίγα λόγια για το δικό της ξεκίνημα αλλά και για την αδερφή της, «είναι ο πέμπτος χρόνος ενασχόλησης μου με το beach volley και κάθε χρόνο συνειδητοποιώ ότι το αγαπώ όλο και περισσότερο και είναι κάτι που με γεμίζει πολύ. Το αθλήμα αυτό χρειάζεται μεγάλες θυσίες για να προχωρήσεις μπροστά. Η μικρή μου αδερφή Λυδία ξεκίνησε πέρσι το beach volley και φέτος συμμετείχε στο πρώτο της τουρνουά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που την βλέπω να ακολουθεί τα βήματα μου και θέλω να της προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ».

Οι "νέες" Βασιλική και Λυδία από την πλευρά τους είπαν: «Ξεκινήσαμε πέρσι να ακολουθούμε τα τουρνουά ως θεατές των αδερφών μας και μας άρεσε. Είπαμε φετός να κανουμε την δική μας αγωνιστική προσπάθεια στο beach volley, αν και από περσι προπονούμαστε με τον κύριο Θοδωρή Παπαδημητρίου όπως και οι Βίβιαν και Ελπίδα. Είναι τα πρότυπα μας και θέλουμε να τις φτάσουμε και γιατί όχι να τις ξεπεράσουμε (σ.σ. γέλια). Η χάρα και των τεσσάρων ήταν μεγάλη για την κοινή τους παρουσία στο τουρνουά και όποτε βόλευε στήριζε η μία ομάδα την άλλη