Ο Άγγελος Κυριακίδης μιλάει για τον Πανερυθραϊκό του 2022 και για τη βράβευσή του

O Άγγελος Κυριακίδης, γενικός αρχηγός του Πανερυθραϊκού βραβεύτηκε στον χτεσινό τελικό του κυπέλλου για την προσφορά του στο Ελληνικό βόλεϊ και μίλησε στο Greekvolley:

"Σε όλη μου τη ζωή το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός με συνόδευαν είτε όταν ήθελα να διασκεδάσω τους άλλους, είτε για να ξεπεράσω τα προβλήματα μου… Ποτέ όμως δεν πίστευα ότι θα μου την “φύλαγαν” και θα με τιμούσαν για τα 44 χρόνια αγάπης και πάθους μου για το Ανδρικό Βόλεϊ την ημέρα της … Πρωταπριλιάς !

Είναι απίστευτο πως μια απόφαση της στιγμής μπορεί να σου καθορίσει και να σου χαράξει τη πορεία της ζωής σου!

Όλα ξεκίνησαν κάποτε πίσω στη μακρινή 10ετία του 1970 όταν ο συμμαθητής μου στο 8ο Γυμνάσιο, συγκάτοικος στο θρανίο και φίλος Σταμάτης Μερσιάδης (τώρα μέλος του ΔΣ των Αμαζόνων) μου πρότεινε να τον ακολουθήσω για παρέα και να πάω μαζί του στον Άγιο Κοσμά που είχε ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών τις εγκαταστάσεις του στην παραλία. Εκεί γνώρισα το βόλεϊ που έπαιζε όλη η παλιοπαρέα σε αυτοσχέδιο ανοιχτό γηπεδάκι και μεταξύ αυτών ήταν και ο αείμνηστος παίκτης του ΠΑΟ Νίκος Αστράς.

Αυτό ήταν ! Κόλλησα και εγώ μαζί τους και λόγω της φιλίας μας με τον Νίκο δεν άφησα ποτέ αγώνα που να γινόταν στο κλειστό του Σπόρτιγκ, είτε Εθνικής Ομάδας είτε ντέρμπυ του ΠΑΟ, που να μην παρακολουθήσω….

Όταν έφυγα για σπουδές στο Sunderland της Αγγλίας, βρέθηκα σε αθλητικό παράδεισο αφού ΕΠΡΕΠΕ όλοι οι φοιτητές να κάνουν κάποιο σπορ (Ελλάδα ακούς ? και μιλάμε για το 1976…) Φυσικά έχοντας εικόνες από το άθλημα μας διάλεξα το βόλεϊ που έκαναν προπονήσεις σε γήπεδο θερμαινόμενο με παρκέ.

Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα και τη θητεία μου στο Ναυτικό έψαχνα στα βόρεια προάστεια που είχα μετακομίσει μια ομάδα να συνεχίσω το χόμπι μου.

Λίγους μήνες πριν είχε ιδρυθεί η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΥ, εντάχθηκα σε αυτήν και γνώρισα τους αδελφούς Μιχάλη και Νίκο Χατζηπέρρο, μετά από ένα πέρασμα από το Α.Ο Πολιτείας (1983-88), επέστρεψα το 1988 για να ενώσω τις δυνάμεις μου και τη τρέλα μου με τον αείμνηστο Στέλιο Καλαϊτζή και τους αφους Χατζηπέρρους και εκεί ξεκίνησαν όλα !

Είναι πολύ σημαντικό να σε επιβραβεύουν και να αναγνωρίζουν την προσφορά σου όσο ακόμα είσαι ενεργός … και όχι να παρακολουθείς τη διαδικασία από το “περιθώριο” ή από “ψηλά” …

1988-2022 …34 χρόνια χωράνε στη καρδιά μου αλλά όχι στο μυαλό μου… πότε πέρασαν τόσα χρόνια, πότε πρόλαβα και έζησα όλα αυτά ?

  • 1988-1994 Προπονητής στα τμήματα υποδομής με σημαντικές επιτυχίες αφού κατά την περίοδο εκείνη η ομάδα κατάκτησε, την αγωνιστική χρονιά 1989-90 τη 2η Πανελλήνια θέση με την Παιδική ομάδα και το 1990-91 & 1991-92 τη 4η Πανελλήνια θέση με την Εφηβική ομάδα. Το 1991 αναλαμβάνω προπονητής και της Ανδρικής ομάδας την οποία οδήγησα την ίδια χρονιά, για πρώτη φορά, σε εθνική κατηγορία (Γ΄Εθνική), στην Ανδρική ομάδα παρέμεινα μέχρι το 1994.

  • 2001-2010 μέλος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, πάντα μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξής και Γεν. Γραμματέας τη διετία 2008-10.

  • 2003-2004 Διευθυντής Τεχνικών Λειτουργιών στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004” στο άθλημα της πετοσφαίρισης.

  • 2008-2012 αναπληρωματικός εκπρόσωπος της Ε.Ο.ΠΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

  • 2009-2015 μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπιγκ (ΕΣΚΑΝ)

  • 2015 εθελοντής στην διοργάνωση των 1ων Πανευρωπαϊκών αγώνων στο Baku, στο άθλημα του βόλεϊ.

  • 2016-2021 συμμετείχα για 4η φορά στο ΔΣ της Ε.Ο.ΠΕ στη θέση του Ειδικού Γραμματέα και υπεύθυνου Ανάπτυξης.

Ευχαριστώ θερμά όσους συνέβαλλαν να με τιμήσουν στο χθεσινό Τελικό Κυπέλλου 2022 !

Αυτά … to be continued !"

IMG 0833

Mιλήστε μας και για τη φετινή χρονιά της ομάδας σας:

"Η συμμετοχή μας στη Pre League ήταν το πιο δύσκολο εγχείρημα μας μετά τη συμμετοχή μας το 2005 στην Α1 Ανδρών, η αιτία ήταν ότι πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις μας σχετικά με την δυναμικότητα των άλλων ομάδων. Ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι μετά το lockdown των επιχειρήσεων και την αναδουλειά που υπήρξε, θα βρισκόντουσαν τόσα χρήματα να επενδυθούν από 7-8 ομάδες σε έμπειρους παίκτες που έχουν θητεύσει στην Α1 αλλά και σε ξένους. Παράλληλα τα ανελαστικά έξοδα των μετακινήσεων εκτοξεύτηκαν σε σχέση με το παρελθόν.

Οι ομάδες αυτές πόνταραν στα λεφτά του Στοιχήματος που αν ανέβουν θα πάρουν, ρισκάροντας ότι τελικά από τις 7-8 ομάδες, θα ανέβουν οι 2-3, το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα οικονομικά των υπολοίπων που στο τέλος δεν θα καταφέρουν να ανεβούν;

Θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά ή θα μπλέξουν με χρέη ;

Εμείς πιστοί στη διαχρονική αναπτυξιακή φιλοσοφία μας αλλά και στην οικονομική θεωρεία του να ξοδεύουμε στα 100€ που έχουμε τα 99€, καταφέραμε και με τη πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Κηφισιάς, που μας βοήθησε στα έξοδα των μετακινήσεων, να ανταπεξέλθουμε έστω και καθυστερημένα στο θέμα της παραμονής μας στη Pre League, μόνο με Έλληνες παίκτες εκ των οποίων οι 6 είναι δικιάς μας δημιουργίας και έτσι στο τέλος βγαίνουμε και κερδισμένοι μιας οι 4 από αυτούς είναι Έφηβοι και θα στελεχώσουν το Ανδρικό μας για τα επόμενα χρόνια.

Επειδή ήμουν στο παρελθόν μαζί με τον Θανάση Μαργαρίτη στους εμπνευστές της δημιουργίας της Pre League με σκοπο να γίνει ο προθάλαμος της Α1 Ανδρών, έχω να πω ότι έγινε μόνο σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις… παρέμεινε όμως πλήρως ερασιτεχνική σε ότι αφορά τα δικαιώματα.

Δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτούνται από τη φορολογία του Στοιχήματος οι ομάδες τις Α1 (όλων των ομαδικών αθλημάτων) με χιλιάδες Ευρώ, με μοναδικό κριτήριο την κατηγορία και οι ομάδες της Pre League με 2.141€ (Πανερυθραϊκός), χωρίς να παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο το κριτήριο της κατηγορίας, αυτό είναι ο ορισμός της αδικίας, είναι ΚΑΘΑΡΗ οικονομική διαστρέβλωση και λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν άνοιξε μύτη και δεν έγινε καμία σοβαρή σύσσωμη προσπάθεια από ΟΛΕΣ τις Ομοσπονδίες των Ομαδικών αθλημάτων να ΠΡΟΣΤΑΨΟΥΝ τα 2α στη τάξη αυτά Πρωταθλήματα.

Στα ευχάριστα της χρονιάς είναι ότι και οι 3 Αναπτυξιακές μας ομάδες (Έφηβοι-Παίδες-Παμπαίδες) πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα τους. Οι 2 πρώτες ομάδες κατέκτησαν τα αντίστοιχα ηλικιακά Πρωταθλήματα της ΕΣΠΑΑΑ και συνεχίζουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι δε Παμπαίδες μας είναι μέσα στις 3 πρώτες ομάδες και πρωταγωνιστούν.

Κλείνοντας τον απολογισμό μου θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και προπονητές μας για τη αγωνιστική πορεία όλων των ομάδων μας και να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς μας, με επικεφαλής την εταιρεία NAVARINO και τον Δήμο Κηφισιάς, για την οικονομική στήριξη τους."