Η Ελένη Ζέτου στο FORUM της Ε.Ο.ΠΕ.

Παρακολουθώ ότι πολύ συζήτηση γίνεται για τις αλλαγές και πάλι των αναπτυξιακών ηλικιών. Επειδή το θεωρώ πολύ σοβαρό το θέμα και αναλωθήκαμε ατέλειωτες ώρες με αυτό στην προηγούμενη επιτροπή ανάπτυξης, θεωρώ ότι πρέπει να σας καταθέσω την άποψή μου.

Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι η πρόταση για αλλαγές των αναπτυξιακών ηλικιών που προτείναμε μαζί με τον κο Μαργαρίτη και κο Κυριακίδη ως μέλη της επιτροπής ανάπτυξης, έγιναν μετά από μελέτη, του τι γίνεται παγκοσμίως, προσαρμοσμένα όμως στην Ελληνική πραγματικότητα. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά τεκμηριώνουμε γιατί προτείνουμε αυτές τις ηλικίες (υπάρχουν τα πρακτικά).

Ο στόχος είναι, ότι επιτέλους πρέπει να συμμετέχουμε ως μικρές εθνικές ομάδες αξιοπρεπώς στις διεθνείς διοργανώσεις και με προοπτική διεκδίκησης τίτλων (το αποδείξαμε εξάλλου στο τελευταίο Βαλκανικό κορασίδων όταν αντιμετωπίσαμε στα «ίσα» την Τουρκία και την πανύψηλη Σερβία). Βέβαια αυτό δεν είναι θέμα μόνο των ηλικιών, αλλά και της σωστής οργάνωσης στην επιλογή και προετοιμασία των μικρών εθνικών ομάδων.

Θα σας παρακαλούσα να μην προβείτε σε βιαστικές αλλαγές, απλά και μόνο γιατί πρέπει να αλλάξετε αυτό που εμείς προτείναμε. Προτείνω να αφήσετε μερικά χρόνια να λειτουργήσει έτσι και μετά να αξιολογήσετε και αν πρέπει να αλλαχτούν οι ηλικίες, να τις αλλάξετε (προς τα πάνω ή κάτω) σύμφωνα πάντα με το τι στόχο έχετε θέσει και τον κεντρικό προγραμματισμό που πρέπει να υπάρχει.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για το άθλημά μας και εκτιμώντας την προσπάθεια που κάνετε, σας παρακαλώ να το ξανασκεφτείτε, τελείως αμερόληπτα και να μην προβείτε σε αλλαγές μόνο και μόνο για να αλλάξετε κάτι. Είναι πολλά άλλα που πρέπει να αλλάξουν στην οργάνωση και προετοιμασία αυτών των ηλικιών.

Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Στη διάθεσή σας.
Ελένη Ζέτου
Επίκουρος Καθηγήτρια
ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης
Προπονήτρια Βόλεϊ