Το Μαρκόπουλο επέστρεψε στις νίκες

Στο κλειστό του Μαρκόπουλου, η ομώνυμη τοπική ομάδα επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 3-1 της μαχητικής Ηλιούπολης στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Στο πρώτο σετ, οι γηπεδούχες είχαν το προβάδισμα στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ με 8-3 αλλά και στο β’ δεύτερο 16-10 έπειτα από ένα σερί που «έχτισε» η Νικολογιάννη από τη θέση του σερβίς και δυσκόλεψε την Ηλιούπολη. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενες με την εμπερία τους κατάφερναν να ροκανίσουν τη διαφορά και με τη Γιοβάνι να φέρουν το σετ στα ίσα 20-20. Εκατέρωθαν λάθη δεν άφηναν καμία από τις δυο ομάδες να ξεφύγει με τη Μαλουσάρη να μπλοκάρει για το 27-28 και την Κις να υπογράφει το 27-29 και το 0-1 σετ για την Ηλιούπολη.

Στο δεύτερο σετ, το Μαρκόπουλο είχε τον έλεχο με 8-2 α’ τεχνικό τάιμ άουτ και 16-12 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ με την Κλάιν. Η Ηλιούπολη προσπάθησε να μειώσει αλλά ο ΑΟΜ ισοφάρισε σε 1-1 με 25-21 (μπλοκ στην Κις).

Με καλύτερες επιλογές και ψυχολογία μπήκε στο τρίτο σετ το Μαρκόπουλο που κατάφερε να πάρει μεγάλες διαφορές (16-7 β’ τεχνικό τάιμ άουτ). Η Ηλιούπολη είχε προβλήματα στην υποδοχή και δεν μπόρεσε να «ροκανίσει» μια τόσο μεγάλη διαφορά ενώ το σετ με 25-10 ολοκληρώθηκε έπειτα από άσο της Φακοπουλίδου.

Στο τέταρτο σετ, το Μαρκόπουλο είχε εύθραστο προβάδισμα (8-5) ενώ με τη Διάλλα να πιέζει την υποδοχή των φιλοξενουμένων η διαφορά άνοιξε (16-9). Η αντεπίθεση διαρκείας της Ηλιούπολης μαζί με κάποια λάθη των γηπεδούχων έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (19-19, 21-21, 23-23) αλλά η εξαιρετική Μερκάντο με δυο σερί πόντους έγραψε το 26-24 και έδωσε ένα σπουδαίο βαθμολογικά «τρίποντο» στον ΑΟΜ.

Τα σετ: 27-29, 25-21, 25-10, 26-24

Οι συνθέσεις:
Α.Ο Μαρκοπούλου (Νικολάκης): Δικαιούλια, Σόουζα, Μερκάντο, Κλάιν, Διάλλα, Λιάγκη, Ιακωβίδου λ./Νικολογιάννη,Πατεράκη, Φακοπουλιδου, κρακαση 
Γ.Σ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Κις, Γιοβάνη, Τσουμήτα, Μαλουσάρη, Κοκίου –λ / Γκρέκα, Λάβδα, Μαθιουθάκη

Σε λίγο οι δηλώσεις από τη Συνέντευξη Τύπου...