KYANA MVP της 15ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών η Σαρόν Τσεπτσούμπα

Η Σαρόν Τσεπτσούμπα του Άρη είναι η ΚΥΑΝΑ MVP της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών 2022-2023.

Η Κενυάτισσα διαγώνια των «κιτρινόμαυρων» οδήγησε την ομάδα της στη σπουδαία νίκη με 3-0 σετ επί του Μαρκόπουλου που έβαλε την ομάδα της στην οκτάδα της βαθμολογίας. Πέτυχε 20 πόντους με 18/32 επιθέσεις, 1 άσσο και 1 μπλοκ.

Μάλιστα στο παιχνίδι με την ομάδα των Μεσογείων η Τσούμπα έσφυξε τα δόντια στο τρίτο σετ, καθώς στο 15-9 του δευτέρου σετ γύρισε το πόδι της σε προσπάθεια για μπλοκ και αποχώρησε υποβασταζόμενη, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε στην αναμέτρηση.

Η Τσούμπα που για πρώτη σεζόν αγωνίζεται εκτός Κένυας ξεκίνησε το βόλεϊ σε ανοιχτό γήπεδο και μόλις έγινε διεθνής έπαιξε για πρώτη φορά σε κλειστό γυμναστήριο. Είναι η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών με 389 πόντους.

Είναι η πρώτη αθλήτρια του Άρη τη φετινή σεζόν που παίρνει το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας.

«Δεν πίστευα ότι μπορώ να παίξω επαγγελματικά και ο Άρης με εμπιστεύτηκε»

-Ένα σχόλιο για το παιχνίδι με το Μαρκόπουλο και πόσο σημαντικό για τον Άρη ήταν να κερδίσει μία ομάδα που είναι κοντά του στη βαθμολογία.

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι το Μαρκόπουλο είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα, αλλά η ομάδα μου ήταν καλύτερη στο σερβίς και την υποδοχή, σε τομείς που είχαμε θέματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Το διορθώσαμε όμως, προπονηθήκαμε πάνω σε αυτό και αυτό ήταν που μας βοήθησε».

-Ο Άρης είχε πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, πλέον η ομάδα παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, τι άλλαξε;

«Στο ξεκίνημα κάποιες παίκτριες ερχόταν από διαφορετικά περιβάλλοντα. Κάποιες παίκτριες είχαν επηρεαστεί ακόμη και από τον καιρό, είχαμε πρόβλημα με το δέσιμο της ομάδας, πολλές παίκτριες ήταν νεαρές, χρειαζόμασταν εμπειρία.

Από τότε έχουμε δεθεί, έχουν έρθει έμπειρες και ώριμες παίκτριες που έρχονται και μας βοηθάνε σε όλους τους τομείς, μας βοηθάνε για να βελτιωθούμε και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

-Που αφιερώνεις το βραβείο του MVP:

«Πρώτα από όλα στην ομάδα μου, στον Άρη. Με έχουν βοηθήσει πραγματικά, το να πάρω αυτό το βραβείο δεν είναι εύκολο. Τραυματίστηκα, ήταν άσχημο και σκεφτόμουν ότι δε πρέπει να χάσουμε, ότι πρέπει να παλέψω. Ήταν κάτι που θέλαμε και πραγματικά παλέψαμε για αυτό, έλεγα «όχι θεέ μου, αυτό είναι δικό μας παιχνίδι», προσευχόμουν να κερδίσουμε και είμαι πραγματικά περήφανη για την ομάδα που πάλεψε και κέρδισε αυτό το σετ

Θα αφιερώσω αυτό το βραβείο στις συμπαίκτριες μου, όλο τα σταφ του Άρη και τον εαυτό μου γιατί δούλεψα σκληρά. Φυσικά θα το αφιερώσω και στους φίλους του Άρη, από όταν ήρθα μου δείχνουν αγάπη, με υποστηρίζουν, ζητωκραυγάζουν για εμάς και μας δίνουν ενέργεια να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Είναι πολύ καλοί οι φίλαθλοι μας, το κάνουν μόνο από αγάπη, δε σε ξέρουν, δε τους νοιάζει από που είσαι, αλλά θα σε υποστηρίξουν για την προσπάθεια που κάνεις».

-Πώς αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα και τον Άρη;

«Πρώτα από όλα, αυτός ο χρόνος είναι ο πρώτος μου σαν επαγγελματίας παίκτρια. Έπαιζα μόνο για την Εθνική μου και τις ομάδες μου στην Κένυα. Μου ζητούσαν να παίξω επαγγελματικά, αλλά δε πίστευα ότι ήμουν καλή, δούλευα για να είμαι έτοιμη.

Ο Άρης με ζητούσε και έδειξε ότι πιστεύει σε εμένα. Οι άνθρωποι του με κέρδισαν από την αρχή, έτσι αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας και να έρθω, ένιωσα άνετα να έρθω στον Άρη. Όσο είμαι εδώ νιώθω πολύ καλά, νιώθω άνετα, νιώθω σαν το σπίτι μου, με έχουν πραγματικά καλωσορίσει στην ομάδα και με έχουν βοηθήσει».

-Πώς ξεκίνησες να παίζεις βόλεϊ και πόσο δύσκολο ήταν να γίνεις επαγγελματίας;

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, προπονούμουν και έπαιζα σε εξωτερικό χώρο, όπως οι ποδοσφαιριστές, ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμάς. Νόμιζα ότι το βόλεϊ παίζεται σε εξωτερικό χώρο μέχρι να πάω στην Εθνική ομάδα, τότε κατάλαβα τις διαφορές και ήταν τόσο διαφορετικά τα πράγματα.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά έφτασα εδώ που είμαι τώρα. Πριν από αυτό ήμουν τερματοφύλακας, ξεκίνησα ως ποδοσφαιρίστρια και τερματοφύλακας».

-Πώς σου φαίνεται το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος;

«Είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, η 12η ομάδα του πρωταθλήματος μπορεί να είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική, είναι πολύ καλό το πρωτάθλημα και αν οι παίκτριες συνεχίζουν να δουλεύουν σε τρία ή τέσσερα χρόνια αυτό το πρωτάθλημα θα είναι το καλύτερο.

Το πρωτάθλημα με βοηθάει να εξελιχθώ, παίζω απέναντι σε έμπειρες και καλές αθλήτριες, με αξιόλογους αντιπάλους και αυτό είναι σημαντικό για εμένα».

Η καλύτερη επτάδα της 15ης αγωνιστικής



Διαγώνια:
Σαρόν Τσεπτσούμπα (Α.Σ. Άρης) 20π. (18/32 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ)

Πασαδόρος: Ευαγγελία Τάνη (Α.Σ. Άρης) 3π. (2/3 επ., 1 άσσος).

Ακραίες: Μαριένα Χέιντεν (A.Σ.Π. Θέτις) 17π. (15/30 επ., 2 άσσοι, 75% υπ. - 33% άριστες), Πέιτον Κάφρεϊ (Π.Α.Ο.Κ.).

Κεντρικές: Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 14π. (8/13 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Μαρκέλλα Παπαγεωργίου (Α.Σ.Π. Θέτις) 14π. (8/11 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ).

Λίμπερο: Σοφία Κοσμά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) (61% υπ. - 33% άριστες).
10η αγωνιστική: Panni Petovary (Ουγγαρία - Α.Ο. Αιγάλεω)
11η αγωνιστική:Rosir Calderon (Κούβα - Α.Ε.Κ.)
12η αγωνιστική: Μαρτίνα Ξανθοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.)
13η αγωνιστική: Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
14η αγωνιστική: Wilma Salas (Κούβα - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
15η αγωνιστική: Sharon Chepchumba (Κένυα - Α.Σ. Άρης)