Δύο ντέρμπι δεσπόζουν στο πρωτάθλημα της Volley League γυναικών

Με σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το πρωτάθλημα της Volley League γυναικών, όπου στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το σούπερ ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Α.Ε.Κ. στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Ο αγώνας είναι και ο τελευταίος χρονικά της 16ης αγωνιστικής, με την Ένωση να βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς, και το «τριφύλλι» μόλις έναν βαθμό πίσω στη 3η θέση. Στον αγώνα του πρώτου γύρου που ήταν και το ντεμπούτο του Γιουνούς Οτσάλ στον πάγκο της Α.Ε.Κ., οι «κιτρινόμαυρες» είχαν επικρατήσει με 3-1 σετ.

«Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. H AEK είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη στη βαθμολογία. Θέλουμε να βγούμε νικήτριες από αυτή τη «μάχη» και με τον κόσμο στο πλευρό μας θα παλέψουμε για το καλύτερο» δήλωσε η Καναδή κεντρική του Παναθηναϊκού Τζένιφερ Κρος, με την κεντρική της Α.Ε.Κ. Άννα Καλαντάτζε να τονίζει από τη πλευρά της:

«Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι, με μόλις έναν βαθμό διαφορά. Όπως και εμείς, έτσι και ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για τη νίκη, πόσο μάλλον στην έδρα του. Το σημαντικό για εμάς είναι να κάνουμε και μία καλή εμφάνιση που θα συνδυαστεί με τη νίκη».

Το πρώτο σερβίς της 16ης στροφής θα γίνει στο Ζηρίνειο, με τον νεανικό Ζ.Α.Ο.Ν. να υποδέχεται τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται πλέον εντός οκτάδας μετά τη νίκη του την προηγούμενη εβδομάδα επί του Μαρκόπουλου.

Η ομάδα των Μεσογείων έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της, καθώς θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο Π.Α.Ο.Κ. που θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας στη κορυφή. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και λίγες ημέρες αργότερα για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κρίσιμη αναμέτρηση για το Αιγάλεω και τη Λαμία στο κλειστό γυμναστήριο «Στ. Βενέτης», με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τη παραμονή τους στη κατηγορία. Η Λαμία έχει απόσταση 5 βαθμών από το Αιγάλεω και την 11η θέση και η νίκη είναι μονόδρομος και για τους δύο.

Μετά τη πρόκρισή του στα προημιτελικά του CEV Cup, ο Ολυμπιακός στρέφει και πάλι το ενδιαφέρον του στις εγχώριες διοργανώσεις και θα αντιμετωπίσει τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια.

Α.Ο. Θήρας και Θέτιδα αναμετρώνται στο κλειστό της Βούλας, με την ομάδα των Κυκλάδων να βρίσκεται στην 5η θέση με 25 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την ομάδα της Βούλας. Ο αγώνας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την 5η θέση, ενώ το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει 3-1 σετ υπέρ του Α.Ο.Θ..

Volley League Γυναικών - 16η αγωνιστική

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 16.00: Ζ.Α.Ο.Ν. - Α.Σ. Άρης

Διαιτητές: Γεωργάκη, Μάλφας, Παρατηρητής: Παπαστάμος, Επόπτες: Κολλάρου, Σταυράτη, Γραμματεία: Πεσίνογλου.

Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, 18.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Νικάκης, Χρηστίδης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Σπίγγου, Τρίκκας, Γραμματεία: Μισιάκα.

Γυμναστήριο «Στ. Βενέτης», 18.00: Α.Ο. Αιγάλεω - Α.Ο. Λαμίας 2013
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μαύρος, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Βέντρας, Γεωργοπούλου, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Γυμναστήριο «Α. Φώτσης», 19.00: Ηλυσιακός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Λιάκου, Αντωνόπουλος, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Κοσμόπουλος, Βλάχος Δ., Γραμματεία: Οικονόμου Δ..

Γυμναστήριο «Γ. Γεννηματάς», 19.15: Α.Σ.Π. Θέτις - Α.Ο. Θήρας
Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος, Επόπτες: Κώτσιας, Παυλάκης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, 21.15: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Βουδούρης, Ράντσιου, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργουλέας, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.