Γιάννης Καλμαζίδης: Κάναμε το χρέος μας

 Ο πρώτος προπονητής που κατακτά το πρωτάθλημα της Volley League σε άνδρες και γυναίκες έγινε ο Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την κατάκτηση του 25ου πρωταθλήματος με τις γυναίκες του Παναθηναϊκού.
«Κάναμε το χρέος μας. Eίναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για σχεδόν όλα τα κορίτσια, πρώτη φορά βρίσκεται τόσος κόσμος σε ένα ωραίο και μεγάλο γήπεδο. Αυτό προσπαθούσα να περάσω στα κορίτσια όλες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά ό,τι και να λέμε δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις και φάνηκε στο πρώτο σετ που ήμασταν σφιγμένοι. Σιγά σιγά μπήκαμε στο παιχνίδι και ήμασταν όλο και πιο δυνατοί.

Μας είχαν ξεγραμμένους, αλλά δεν ασχολούμαστε με το τι λένε οι υπόλοιποι για εμάς, δεν πήγαμε καλά στον τελικό Κυπέλλου, αλλά είδα ότι υπάρχει η δυνατότητα και το υλικό για να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Κάναμε βήματα για να είμαστε πιο δυνατοί, οπωσδήποτε είναι δύσκολο να διατηρηθείς στην κορυφή.

Έχω αρκετά πράγματα στο μυαλό μου, είναι η πρώτη φορά που είμαι σε σύλλογο στο γυναικείο βόλεϊ, σιγά σιγά βελτιωνόμασταν, υπάρχουν ακόμη περισσότερα περιθώρια βελτίωσης. Τα κορίτσια πρέπει να μπουν σε επαγγελματικά επίπεδα, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν το βόλεϊ».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού ο προπονητής της ομάδας Λορέντζο Μιτσέλι τόνισε:

«Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο και είχαμε την ευκαιρία να πάμε στο 2-0. Η συνέπεια ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα, αλλά μπορώ να πω, ότι τα κορίτσια προσπάθησαν για το καλύτερο. Αξίζαμε να πάρουμε περισσότερα από αυτόν τον τελικό. Το μέλλον του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει, για να επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε. Συγχαρητήρια σε όλους, οπαδούς και μη, που μας στηρίξατε και μας βοηθήσατε μέσα στη σεζόν. Μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογο, που έκανε το καλύτερο για να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Ευχαριστώ το προσωπικό μας, τις παίκτριες μου, που έκαναν μεγάλη δουλειά και θυσίες όλο αυτό το διάστημα. Θέλω να πω, επίσης, ότι ελπίζω στο μέλλον η τηλεόραση να βοηθήσει το άθλημα».