Volley League Γυναικών: Η κορυφαία επτάδα της σεζόν 2022-23

 Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League γυναικών, η Ε.Ο.ΠΕ. ανακοινώνει την κορυφαία επτάδα της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 μετά από ψηφοφορία των 12 προπονητών της κατηγορίας.

Μετά την ανάδειξή της ως KYANA MVP του πρωταθλήματος, η Αθηνά Παπαφωτίου του Παναθηναϊκού πήρε τους περισσότερους ψήφους για την καλύτερη πασαδόρο της σεζόν. Ψήφους πήραν επίσης η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου της Α.Ε.Κ. και η Τζούλια Καράρο του Ολυμπιακού.

Κορυφαία διαγώνια ψηφίστηκε η Μάρθα Ανθούλη του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν από τις πρωταγωνίστριες του τριφυλλιού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ψήφους πήραν επίσης η Γκιζέλ Σίλβα της Α.Ε.Κ. και η Σαρόν Τσούμπα του Άρη.

Κορυφαίο λίμπερο ψηφίστηκε η Μαριαλένα Αρτακιανού της Α.Ε.Κ., με την Πένυ Ρόγκα του Παναθηναϊκού και την Μαρτίνα Ξανθοπούλου να παίρνουν και αυτές με τη σειρά τους ψήφους από τους προπονητές της Volley League.

Την πλειοψηφία των ψήφων στις ακραίες πήραν η Αμερικανίδα του Π.Α.Ο.Κ. Πέιτον Κάφρεϊ και η Αργεντίνα της Α.Ε.Κ. Γιαμίλα Νίζετιχ. Ψήφους επίσης πήραν οι ακραίες του Παναθηναϊκού, η Αμερικανίδα Αντόρα Ανάε και η Ολλανδή Μάρετ Γκρότους, η Κουβανή της Α.Ε.Κ. Ροσίρ Καλντερόν, η Κουβανή του Ολυμπιακού Βίλμα Σάλας και η Αμερικανίδα του Μαρκόπουλου Οντριάνα Φιτζμόρις.

Κορυφαίες κεντρικές ψηφίστηκαν η Ρωσίδα της Α.Ε.Κ. Τατιάνα Κουλίκοβα και η Κουβανή του Π.Α.Ο.Κ. Λισέτ Μπλάνκο. Ψήφους πήραν επίσης η Νίκη Απλαδά του Άρη, η Τζένιφερ Κρος, η Σοφία Μέντιτς και η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου του Παναθηναϊκού, η Αναστασία Σιρίνινα της Θέτιδας, η Αλίσια Φίτερερ του Μαρκόπουλου, η Μελίνα Εμμανουηλίδου και η Τζίνα Λαμπρούση του Ολυμπιακού, και η Ανδρομάχη Τσιόγκα της Λαμίας.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2022-23

KYANA MVP:
Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Πασαδόρος: Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Διαγώνια: Μάρθα Ανθούλη (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ακραίες: Yamila Nizetich (ΑΕΚ), Payton Caffrey (Π.Α.Ο.Κ.)

Κεντρικές: Tatiana Kylikova (ΑΕΚ), Liset Blanco (Π.Α.Ο.Κ.)

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού (Α.Ε.Κ.)