Ο Πήγασος Πολίχνης στον μεγάλο τελικό της ΕΠΕΣΘ

Ο Πήγασος Πολίχνης επικράτησε 3-0 στον β ημιτελικό εφήβων της ΕΠΕΣΘ ενάντια στον Ηρακλή Πετοσφαίριση και πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί αύριο στις 20.00 στη Μίκρα.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από αρκετό άγχος από τις δύο ομάδες με τον περσινό πρωταθλητή να κάνει σχεδόν ένα σετ λάθη (21 μόνο από σερβίς και μπλοκ) και να δυσκολεύει πολύ το δρόμο του προς τον τελικό ωστόσο έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Καπετανίδη κατάφερε να πάρει τον αγώνα και την πρόκριση.

Στο πρώτο σετ ο Πήγασος κάνοντας αλλεπάλληλα  λάθη βρέθηκε πίσω στο σκορ 3-6, για να μεγαλώσει η διαφορά με 2 πόντους του Ηρακλή. Στη συνέχεια ο Ηρακλής διατήρησε το προβάδισμα αλλά μετά το 6-10 με Ποχάνη και Καπετανίδη ο Πήγασος ισοφάρισε.  Το σετ πήγε πολύ κοντά μέχρι το 19-19 γιατί εδώ ο άσος του Καπετανίδη και η επίθεση του Φωτιάδη έφεραν τον Πήγασο μπροστά με τον Μπαμπαλιούτα να παίρνει τάιμ άουτ πράγμα που ωφέλησε την ομάδα του καθώς ισοφάρισε 20-20, αλλά ακολούθησαν λάθη του Ηρακλή δεύτερο τάιμ άουτ για τον Μπαμπαλιούτα και ο Πήγασος πήρε το σετ 25-23.

Στο δεύτερο σετ πάλι ο Πήγασος ξεκίνησε με λάθη που έφεραν μπροστά τον Ηρακλή 2-4.  Ο Καπετανίδης βοήθησε την ομάδα του να ισοφαρίσει 7-7 μετά από επίθεση και του Καιλή.  Από αυτό το σημείο το καλό μπλοκ του Πήγασου μεγάλωσε τη διαφορά αλλά ακολούθησε νέα σειρά λαθών και ο Ηρακλής πέρασε μπροστά 16-17. Από εδώ και πέρα όμως ο Καπετανίδης πάλι με μπλοκ και επίθεση έκανε το 21-17, ο Ηρακλής πλησίασε ξανά, αλλά το μπλοκ του Καπετανίδη έκανε το 24-19 για να τελειώσει το σετ 25-22 με το μπλοκ του Καπετανίδη.

Το τρίτο σετ ήταν ευκολότερο για τον Πήγασο παρόλο που τα λάθη του στο 5-3 έφεραν την ισοφάριση από πλευράς Ηρακλή στο 6-6 ο οποίος άντεξε την πίεση ως το 9-9 που έγινε από λάθος του «γηραιού» γιατί στη συνέχεια με επιθέσεις από Καπετανίδη κυρίως, Καϊλή, Φωτιάδη έγινε το 20-15 και τελικά ο Πήγασος πήρε το σετ από λάθος του Ηρακλή 25-18.

Καλύτερος από τον Πήγασο ο Καπετανίδης με τους Καϊλή και Φωτιάδη να ακολουθούν.

Από τον Ηρακλή ο Tζιουμάκας κι Στεφανίδης ενώ την υποδοχή κράτησε ο Μπουράκης.

Tα σετ: 25-23, 25-22, 25-18

Πήγασος Πολίχνης: Χρηστάκος, Ποχάνης, Φωτιάδης, Καϊλής, Καπετανίδης, Χρηστινίδης, Τζιάβρας (λ) / Σταυρίδης , Koυτουνίδης, Ανδριανίδης

Ηρακλής: Καλαϊτζίδης, Κονιόρδος, Στεφανίδης, Τζιουμάκας, Λιούτας, Ιωαννίδης, Μπουράκης (λ)/ Καρανταϊδης, Λαντζούρης, Βαρβεσιώτης