Διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις της ΕΣΠΕΔΕ

Το όχι και τόσο μακρινό 2003 η τότε ΕΠΑΕ αποφάσιζε ότι το 24 ήταν μεγαλύτερο του 25 και υποβίβαζε τον ποδοσφαιρικό ΠΑΣ Γιάννινα κρατώντας στην Α’ Εθνική τον Ιωνικό, αφαιρώντας στη συνέχεια 90 βαθμούς στον ΠΑΣ για καθυστερημένη εξόφληση χρεών!

Το 2020 η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά στο γυναικείο βόλεϊ αυτή τη φορά, καθώς ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΕΔΕ, ΠΑΣ Γιάννινα των 39 βαθμών, χάνει στην κλήρωση το πρωτάθλημα από τον 2ο Φιλαθλητικό Πρέβεζας των 38 βαθμών και μαζί την άνοδο στην Α2 των γυναικών!

Η ιστορία έχει ως εξής. Η ΕΣΠΕΔΕ αποφασίζει ότι δε δύναται να κρίνει τη δυναμικότητα των δύο ομάδων ως προς το τελικό αποτέλεσμα (σ.σ. γι’ αυτό είναι οι βαθμολογίες και τα κριτήρια των ισοβαθμιών όμως), γι’ αυτό και προχωρά σε κλήρωση για την ανάδειξη του πρωταθλητή, η οποία διενεργήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στις 20:00 και τυχερός αναδείχτηκε ο Φιλαθλητικός, αν και δεύτερος στη βαθμολογία όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα. Και μάλιστα όχι απλά ήταν δεύτερος σε βαθμούς, αλλά και στην ισοβαθμία οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να διατηρεί καλύτερη διαφορά πόντων.

Το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι την ίδια ακριβώς ώρα που έκανε κλήρωση η ΕΣΠΕΔΕ, η ίδια η Ομοσπονδία βόλεϊ αποφάσιζε: «Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων.

Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021».

Αν και ο ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε αναβολή της κλήρωσης για να προηγηθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, η ΕΣΠΕΔΕ δεν το δέχτηκε υποστηρίζοντας ότι κινείται με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της Ομοσπονδίας. Μόνο που κάτι τέτοιο προφανώς δεν συνέβη, αν λάβουμε υπόψη μας την παραπάνω απόφαση, για ακατανόητους λόγους.

Τον λόγο από εδώ και πέρα έχει η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα WVC, ώστε να προσφύγει κατά της απόφασης της ΕΣΠΕΔΕ που προχώρησε αυθαίρετα σε κλήρωση για τον πρωταθλητή.

Δείτε την τελευταία βαθμολογία που ανάρτησε η ίδια η ΕΣΠΕΔΕ στο fb στις 29 Φεβρουαρίου, όταν πλέον σταμάτησε η αγωνιστική δραστηριότητα.

 

πηγή https://super-fm.gr/ 

Πολυμέσα