Αποφάσεις Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Α.Π. την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 και αποφάσισε:

Κατ΄αρχήν αποφασίστηκε οι ημιτελικοί αγώνες νοκ άουτ του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς να γίνουν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 στα γραφεία της Ε.Σ.Α.Π. θα γίνει η κλήρωση των δύο ημιτελικών νοκ άουτ της διοργάνωσης Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τη συμμετοχή του Α.Ο.Π. Κηφισιάς, του Π.Α.Ο.Κ., του Πηγάσου Πολίχνης και του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Έγινε ενημέρωση των μελών - επροσώπων των Τ.Α.Α. για το περιεχόμενο της Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε σήμερα 19/1 σχετικά με την ενίσχυση που θα λάβουν οι ομάδες της Volley League από το ποσοστό εσόδων από τα προϊόντα των Τυχερών Παιγνίων.

Αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί η ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρνατόρου προς τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά. (θα ακολουθήσει νέο Δελτίο Τύπου).

Επιβεβαιώθηκε η υπάρχουσα απόφαση του Δ.Σ. που αφορούσε τον αριθμό των ομάδων που θα λάβος μέρος από την επόμενη (2024-25) αγωνιστική περίοδο στη Volley League. Ο αριθμός των ομάδων θα παραμείνει 10 σε περίπτωση που οι μη Έλληνες διατηρηθούν 4 ξένοι. Αν αυξηθούν οι μη Έλληνες σε 5 (με τις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν τον 5ο μη Έλληνα) οι 10 ομάδες θα αυξηθούν σε 12 από τη σεζόν 2024-25.

Λήφθηκε ομόφωνα απόφαση για τη συμμετοχή 10 ομάδων από την περιόδο 2024-25 εφόσον δεν αυξηθούν οι μη Έλληνες παίκτες από 4 σε 5 και πάντα με τις σχετικές προϋποθέσεις που συνοδεύουν την πρόταση της αύξησης των μη Ελλήνων αθλητών.

Συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα του Σούπερ Καπ το οποίο ως γνωστόν θα διεξαχθεί μεταξύ Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και Π.Α.Ο.Κ. την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη.

Ο νομικός σύμβουλος κ.Χρήστος Ηλιάδης έκανε ενημέρωση για τον επικείμενο νόμο περί οπαδικής βίας.

Συζητήθηκαν τηλεοπτικά θέματα και Live Streaming.