Έτοιμη για τις μάχες του Μπρνο η Εθνική γυναικών

Με την πεποίθηση πως μπορεί να επιστρέψει σε ελληνικό έδαφος έχοντας βάλει τις βάσεις για την πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017, αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Θεσσαλονίκη (σ.σ. με ενδιάμεσους σταθμούς την Αθήνα και τη Βιέννη), η εθνική Γυναικών για την Τσεχία.

Αποστολή στο Μπρνο: Ρούλα Αβραμίδου

Εκεί όπου στο Μπρνο θα αντιμετωπίσει τις Τσεχία, Σλοβενία, Λευκορωσία (16-18/9), στο πρώτο από τα δύο τουρνουά που υφίστανται στο πρόγραμμα της, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (το δεύτερο τουρνουά θα διεξαχθεί στο Μάριμπορ της Σλοβενίας το τριήμερο 23-25/9).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πηγαίνει στη διαδικασία ως το απόλυτο αουτσάιντερ « Μπορούμε, όμως, να το εκμεταλλευτούμε αυτό στο τουρνουά και να το κάνουμε πλεονέκτημά μας», όπως τόνισε, λίγο πριν αφήσει η αποστολή το αεροδρόμιο «Μακεδονία», η Μαρία Οικονομίδου και η 24χρονη κεντρική πρόσθεσε:

«Εχουμε δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο χωριστά, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Το πρώτο παιχνίδι είναι απέναντι στην οικοδέσποινα Τσεχία, η έδρα, ωστόσο, δεν καθορίζει πάντα τον τελικό νικητή. Χρειαζόμαστε χρόνο για να «δέσουμε» ως ομάδα, στο σύντομο διάστημα που ήμασταν μαζί για την προετοιμασία, εν όψει του πρώτου τουρνουά, έγινε ικανοποιητική δουλειά».

Σε προσωπικό επίπεδο, για την παρθενική παρουσία της στην εθνική Γυναικών (έχει παρουσία σε μικρότερες εθνικές), η Οικονομίδου επισήμανε: «Αποτελεί επιβράβευση η παρουσία στην εθνική Γυναικών, θέλω να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο για να μπορέσει η ομάδα να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Η Ευα Χαντάβα, με τη σειρά της, είπε: «Πάμε στην Τσεχία με “καθαρό” μυαλό και μοναδικό στόχο την πρόκριση. Το μπλοκ , το σέρβις και η επίθεση, αποτελούν τα δυνατά μας σημεία. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην υποδοχή. Κάναμε καλή προετοιμασία , βοήθησαν πολύ και τα τρία φιλικά που δώσαμε εσχάτως με το Μαυροβούνιο, διότι είναι άλλο η προπόνηση και διαφορετικό το μοντάρισμα μέσα από αγώνα. Το να μη θεωρείσαι υπολογίσιμη δύναμη σε μια διοργάνωση, σε κάνει να αγωνιστείς χωρίς πίεση για τη νίκη. Ευελπιστούμε στην Τσεχία να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό μας πρόσωπο και να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εχουν γίνει εκπλήξεις από αουτσάιντερ, γιατί όχι και με μας στην προκειμένη;».

Η διεθνής ακραία, σχολιάζοντας την παρουσία στον πάγκο του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Τάκη Φλώρου συμπλήρωσε: «Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο κ. Φλώρος είναι έμπειρος τεχνικός, ξέρει τη δουλειά του, μας έχει δώσει να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία του».

Η 12άδα που επέλεξε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος και ο συνεργάτης του Ανέστης Γιαννακόπουλος για το 1ο τουρνουά έχει ως εξής: Παπαφωτίου, Παπαδόπουλου, Κιόση, Χαντάβα, Μερτέκη Τοτσίδου, Διώτη, Ιακωβίδου, Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου, Οικονομίδου, Αρτακιανού.

Το πρόγραμμα των αγώνων στο Μπρνο
Παρασκευή 16/9
16:00, Σλοβενία- Λευκορωσία
19:00, Τσεχία – Ελλάδα

Σάββατο 17/9
16:00, Λευκορωσία – Ελλάδα
19:00, Σλοβενία – Τσεχία

Κυριακή18/9
16:00, Ελλάδα – Σλοβενία
19:00, Λευκορωσία – Τσεχία

Το πρόγραμμα του 2ου τουρνουά στο Μάριμπορ της Σλοβενίας
Παρασκευή 23/9
17:00, Λευκορωσία – Τσεχία
20:00, Σλοβενία – Ελλάδα

Σάββατο 24/9
17:00, Τσεχία– Ελλάδα
20:00, Λευκορωσία - Σλοβενία

Κυριακή 25/9
17:00, Ελλάδα – Λευκορωσία
20:00, Τσεχία - Σλοβενία

Τα κριτήρια για την βαθμολογία των ομάδων:
1ο κριτήρια: Ο αριθμός των νικών
2ο κριτήριο: Οι βαθμοί
3ο κριτήριο: Ο συντελεστής των συνολικών σετ
4ο κριτήριο: Ο συντελεστής των συνολικών πόντων
5ο κριτήριο: Τα αποτελέσματα στου μεταξύ τους αγώνες