«Είμαστε δίπλα σας», «Αισιόδοξοι για την πρόκριση» (VIDEOS)

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη η media day της Εθνικής ανδρών, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Μονπελιέ, για τον Α' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (12-29/9).
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο ταμίας και τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλλιεράκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του προέδρου Γιώργου Καραμπέτσου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διεθνείς και στο προπονητικό επιτελείο.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
Τάκης Καβαλλιεράκης: «Είμαστε δίπλα σας»
«Εκ μέρους και του προέδρου κ. Καραμπέτσου που δεν μπορούσε να παρεβρεθεί, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο ευρωπαϊκό. Η Ελλάδα προκρίθηκε με πολλά χρόνια και θα είναι μία πολύ ευχάριστη και πρωτόγνωρη εμπειρία. Θέλουμε να χαρείτε τους αγώνες και να κάνετε αξιοπρεπή εμφάνιση. Καλη επιτυχία και πάλι και ό,τι χρειαστείτε, εμείς θα είμαστε δίπλα σας».
 
Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Αισιόδοξοι για την πρόκριση»

«Η προετοιμασία πήγε όπως θα έπρεπε. Αν εξαιρέσουμε την ατυχία με τον Δημήτρη Τζούριτς δεν είχαμε κάτι άλλο που να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Στο μέτρο του δυνατού προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα, δώσαμε δυνατά φιλικά παιχνίδια και βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Είμαστε έτοιμοι για το ευρωπαϊκό. Άγχος δεν υπάρχει καθόλου, οι αθλητές είναι έμπειροι και έχουν δώσει με τις ομάδες τους ήδη σπουδαία παιχνίδια. Ανυπομονησία όμως υπάρχει, όπως επίσης και μεγάλη χαρά που η Εθνική επέστρεψε σε ευρωπαϊκό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε καλά πράγματα σε αυτό τον δύσκολο όμιλο. Πρεμιέρα κάνουμε με την Βουλγαρία, μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να μπούμε δυνατά από το πρώτο παιχνίδι και όπως πάντα θα στοχεύσουμε για τη νίκη».

Για τον στόχο της Εθνικής: «Ο όμιλός μας είναι από αυτούς που θεωρώ δεν θα δημιουργήσει διασταυρώσεις αποτελεσμάτων. Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία είναι υψηλότερου επιπέδου και θα μείνει μία θέση που θα την διεκδικήσουμε εμείς, η Πορτογαλία και η Ρουμανία. Η Πορτογαλία παίζει στο VNL και έχει παίκτες που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Εμείς όμως πιστεύουμε στην πρόκριση και μπορούμε να την πάρουμε».

Πολυμέσα