Εθνική παμπαίδων: Έτοιμη για την πρεμιέρα με το Ισραήλ (21/04, 20.00 Live YouTube)

Μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας, η Εθνική παμπαίδων είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στον Ε' προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αγοριών Κ17 που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Μυτιλήνης από 21 έως 23 Απριλίου.

Αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας είναι η Ολλανδία, η Τσεχία και ο Ισραήλ που αντιμετωπίζουμε και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.
Στην τελική φάση του Ευρωβόλεϊ αγοριών Κ17 προκρίνονται οι δύο πρώτοι και ο καλύτερος τρίτος από τους πέντε προκριματικούς ομίλους.

 Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας η Εθνική παμπαίδων έδωσε τρεις φιλικές αναμετρήσεις με την ομάδα της ΑΘΛΗΣΗ Μυτιλήνης και όπως δήλωσε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γρηγόρης Ρουσάκης, οι αγώνες αυτοί βοήθησαν τους παίκτες να δοκιμαστούν σε δύσκολες συνθήκες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γρηγόρη Ρουσάκη: «Η προετοιμασία πήγε εξαιρετικά. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την ομάδα με αγάπη, φιλοξενία και έκαναν μεγάλη προσπάθεια να διορθωθεί το όποιο πρόβλημα μπορεί να προέκυπτε. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Τα φιλικά μας βοήθησαν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της ΑΘΛΗΣΗ Μυτιλήνης. Τα παιδιά δοκιμάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες απέναντι σε άνδρες και βοήθησε στο να προετοιμαστούμε για τους αγώνες που έρχονται. Οι αντίπαλοί μας είναι αξιόλογοι με προϊστορία στα αναπτυξιακά. Είναι σε καλό επίπεδο και όλες διεκδικούν την πρόκριση. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη και καλή εμφάνιση απέναντι στο Ισραήλ».
  
Βαρόμετρο για την Εθνική μας ομάδα θα είναι ο διεθνής ακραίος Σταύρος Μούχλιας, ο οποίος τόνισε: «Η προετοιμασία κύλησε ομαλά και οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές. Είχαμε κάποιους μικροτραυματισμούς αλλά τους ξεπεράσαμε και είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες. Ελπίζουμε πως θα περάσουμε από τον όμιλο. Μας έχει βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι παίξαμε τρεις φιλικούς αγώνες με την ΑΘΛΗΣΗ Μυτιλήνης, ειδικά στο να έχουμε καλύτερη σχέση μεταξύ μας μέσα στην ομάδα εν ώρα αγώνα. Δεν έχουμε καλή εικόνα από τους αντιπάλους μας, αλλά πιστεύω πως εξαρτάται από την δική μας απόδοση και πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε την ώρα των αγώνων».
 
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γρηγόρης Ρουσάκης επέλεξε τους παρακάτω 14 αθλήτες για τους αγώνες:

Πασαδόροι: Μηνάς Αραπάκης (Α.Ο. Καλαμάτα 80), Νικόλαος Μάντζιος (Α.Ε.Κ.).

Διαγώνιος: Γεώργιος Κουβαράς (Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων).

Ακραίοι: Γεώργιος Αρμάος (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Βασίλειος Παπαδόπουλος (Α.Ο. Ιωνικός), Ελευθέριος Λεϊλεκτσόγλου (Α.Ο. Σερρών), Σταύρος-Κωνσταντίνος Μούχλιας (Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου), Εμμανουήλ Παρασκευόπουλος (Ο.Κ.Α. Αρκάδι).

Κεντρικοί: Γεώργιος Μαντελίδης (Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων), Ορέστης Αναγνωστάκης (Α.Σ. Πανερυθραϊκός), Δημήτριος Μανίκας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Νικόλαος Μπόνιας (Α.Ο. Καβάλας).

Λίμπερο: Αναστάσιος Γκρίλλας (Α.Σ.Α. Κόροιβος), Χρήστος Γκοτσίδης (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης).
 
Άμεσοι συνεργάτες του Γρηγόρη Ρουσάκη είναι ο Βασίλης Θεοδωράκης και ο Χρήστος Ντόζης, στατιστικολόγος ο Παναγιώτης Τσότρας, τιμ μάνατζερ ο Γιάννης Πριόβολος και φυσιοθεραπευτής Θανάσης Καραβασίλης.


Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής:

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023


17.00: Ολλανδία - Τσεχία
20.00: Ελλάδα - Ισραήλ

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

17.00: Τσεχία - Ισραήλ
20.00: Ολλανδία - Ελλάδα

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

17.00: Ισραήλ - Ολλανδία

20.00: Τσεχία - Ελλάδα
 
*Οι αγώνες της Εθνικής μας ομάδας θα μεταδοθούν σε live streaming από το κανάλι της Ε.Ο.ΠΕ. στο YouTube.

Πολυμέσα