Άγγελος Μανδηλάρης: «Ενθουσιασμένος με τη κλήση μου στην Εθνική, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό» (vid)

Στην Καλαμάτα μαζί με την Εθνική ανδρών βρίσκεται ο Άγγελος Μανδηλάρης, ο οποίος είναι από τα νέα πρόσωπα στις φετινές κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Ντάντε Μπονιφάντε και των συνεργατών του.


Ο διεθνής διαγώνιος που αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Α3 κατηγορίας της Ιταλίας με τη φανέλα της Σαν Ντόνα Ντι Πιάβε, με τις εμφανίσεις του δεν κέρδισε μόνο μία θέση στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό, αλλά συμφώνησε και με την Αυστριακή Άιχ Ντομπ, με την οποία θα αγωνιστεί και στα κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 2023-24.

Ο Άγγελος Μανδηλάρης λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Καλαμάτα μίλησε στην κάμερα της Ε.Ο.ΠΕ. για την ευκαιρία που του δόθηκε να διεκδικήσει μία θέση για το Ευρωβόλεϊ.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που μου έχει δοθεί να είμαι στην προετοιμασία της Εθνικής. Από τότε που σταμάτησα να ασχολούμαι με το μπιτς βόλεϊ, είμαι στη σάλα όλο το χρόνο. Είναι καλή ευκαιρία για μένα η καλοκαιρινή περίοδος να βελτιωθώ και με το καλό να εκπροσωπήσω τη χώρα μου.

Πόσο σε βοήθησε η πρώτη σου σεζόν στην Ιταλία μετά την Αμερική;

«Ήταν μία πολύ καλή σεζόν που με βοήθησε σε πολλά θέματα. με βοήθησε να καταλάβω πόσο διαφορετική είναι η ζωή του επαγγελματία αθλητή και να συνηθίσω το ευρωπαϊκό βόλει, αλλά και το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού σε σχέση με την Αμερική».

Πως βλέπεις μέχρι στιγμής την προετοιμασία με τους συμπαίκτες σου και το προπονητικό επιτελείο;

«Μερικά από τα παιδιά που είμαστε συμπαίκτες τους έβλεπα στην τηλεόραση όταν ξεκινούσα εγώ το βόλεϊ. Είναι πολύ ωραίο που θα προπονούμαι μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για το προπονητικό επιτελείο. Τον Κώστα Χριστοφιδέλη, τον Γιώργο Στεφάνου τους έβλεπα και αυτούς από μικρός και τους θαύμαζα. Φυσικά και τον Σαμουέλε Πάπι και τον Ντάντε Μπονιφάντε, τους οποίους και είδα στην Ιταλία που ήμουν φέτος με τις ομάδες τους. Γενικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος».

Το μπιτς βόλεϊ σε έχει βοηθήσει για την προετοιμασία στην σάλα;

«Η άμμος σε βοηθάει σε πολλά πράγματα. Στην offseason δεν υπάρχουν πολλές επιλογές προπόνησης, οπότε το μπιτς βόλεϊ είναι μία καλή διέξοδος για να κρατηθεί ο αθλητής σε καλή φόρμα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου το φετινό καλοκαίρι;


«Στόχος μου είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Να ξέρω ότι έδωσα τα πάντα σε κάθε προπόνηση, σε κάθε φιλικό. Άμα φτάσω μέχρι το τέλος θα είμαι φουλ χαρούμενος, αν όχι τότε θα μου δώσει κίνητρο για να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο την επόμενη φορά».

*Στην κεντρική φωτογραφία ο Άγγελος Μανδηλάρης με τον Απόστολο Πετσιά.

Πολυμέσα