Ο Ανδρέας Γκρουμούσας συγκλονίζει για τη «μάχη» του με τον κορωνοϊό- «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου!»

O Ανδρέας  Γκρουμούσας είναι άνθρωπος του αθλητισμού από παιδάκι! Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία, όταν έχεις να κάνεις με την παγκόσμια πανδημία! 
Ο έμπειρος  λοιπόν τεχνικός,  έδωσε τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό,  και περιγράφει σήμερα στην «Πατρίς της Δευτέρας», πώς βίωσε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Ο  Αμαλιαδίτης  τεχνικός που έχει συνδέσει τη ζωή του με το βόλεϊ και την ομάδα του Κοροίβου Αμαλιάδας, αναφέρθηκε στα συμπτώματα που είχε, υπενθύμισε πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα!
Κ. Γκρουμούσα πως βίωσες αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση?
«Ήταν ένα μαρτύριο. Όσοι έχουν νοσήσει μπορούν να καταλάβουν αυτό που εννοώ. Γι’ αυτό θέλω να τονίσω πως όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να φοράμε μάσκα, να τηρούμε τις αποστάσεις και να φροντίζουμε την καθημερινή υγιεινή μας, είπε μεταξύ άλλων. Εγώ  βέβαια δεν χρειάστηκε να παραμείνω στο νοσοκομείο, αλλά πέρασα  14 ημέρες στο σπίτι μου, λαμβάνοντας αντιπυρετικά και βιταμίνες και φροντίζοντας τη διατροφή του. Μιλάμε για μια πολύ πρωτόγνωρη εμπειρία, που εύχομαι να μην την ζήσει ποτέ κανείς» .
Πως καταλάβατε ότι κάτι  σας συμβαίνει?
«Όλα άρχισαν  στο σχολείο που εργάζομαι ,  όταν μια συνάδελφος διαγνώστηκε θετική  στον κορωνοϊό. Εκείνο το βράδυ αισθανόμουν κάποια σημάδια κόπωσης, είχα δέκατα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, καθώς διατηρούσα την όσφρηση και τη γεύση. Έτσι και αποφάσισα και εγώ προληπτικά να υποβληθώ  σε τεστ και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα,  ενημερώθηκα πως ήμουν θετικός. Σοκαρίστηκα καθώς δεν περίμενα κάτι τέτοιο, ειλικρινά έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα, καθώς εγώ πάντα πρόσεχα, όχι μόνο  στη δουλειά μου, αλλά παντού».
Ποια ήταν τα συμπτώματα που νιώσατε?
«Τη δεύτερη μέρα άρχισε να ανεβαίνει ο πυρετός, έχοντας κυρίως δέκατα, και έπεφτε μόνο με αντιπυρετικά, ενώ είχα πονοκέφαλο και δύσπνοια, και πόνους στη μέση. Παράλληλα βγήκε θετική και όλη μου η οικογένεια! Έτσι, αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον γιατρό μου,  ώστε να με συμβουλεύσει για το τι έπρεπε να κάνουμε . Υποβληθήκαμε  σε όλες τις εξετάσεις και όπως μου είπαν αν κάποιοι δείκτες από τις εξετάσεις αίματος ήταν ανεβασμένοι,  θα έπρεπε να παραμείνουμε  για νοσηλεία. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, μου είπαν να μείνουμε στο σπίτι και εγώ και όλη μου η οικογένεια για 14 ημέρες»!
Σε τι κατάσταση είστε τώρα και τι θα συμβουλεύατε μετά την περιπέτεια που περάσατε?
«Δόξα  το Θεό, τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου είμαστε καλά! Βέβαια μπορεί ακόμα το μυαλό μας να περιστρέφετε… γύρω από αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώσαμε, όμως αυτό έχει να κάνει κυρίως με την ψυχολογία μας! Όσο περνά ο καιρός το ξεχνάμε! Ήταν πάντως μια τρομερή εμπειρία που εύχομαι να σταματήσει εδώ, και κανένας να μην τη ζήσει! Άκουγα ότι υπάρχει γύρω μας Κορωναιός αλλά δεν μπορούσα να διανοηθώ πόσο ύπουλη ασθένεια είναι! Σας επαναλαμβάνω και πάλι,  ότι βγήκα θετικός, παρότι πρόσεχα, και παρά τα μέτρα που ελάμβανα καθημερινά!  Για αυτό με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, εύχομαι σε όσους αυτή την ώρα δίνουν τη δική τους μάχη…, να βγουν νικητές! Όσο για αυτούς που ακόμα και τώρα δεν πιστεύουν σε αυτό το θανατηφόρο ιό, να ξέρουν  ότι είναι μια ύπουλη ασθένεια, την οποία αν δεν προλάβουν εγκαίρως, έμπλεξαν»!!!
Θα κάνετε το εμβόλιο κ. Γκρουμούσα?
« Στο σπίτι μου  καθημερινά, έπαιρνα αντιπυρετικά και αρκετές βιταμίνες, ενώ έκανα προσεκτική διατροφή. Ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί μετά την πέμπτη μέρα. Στο σπίτι έμεινα  14 μέρες. Το ευτύχημα είναι,  πως είμαι γερός οργανισμός, πολύ καλά γυμνασμένος όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν πίνω και δεν κάπνισα ποτέ. Επίσης πάντα πρόσεχα τη διατροφή μου. Κι αυτά με βοήθησαν να ξεπεράσω όλη αυτή την κατάσταση, που ομολογώ πως με προβλημάτισε και με φόβισε. Ήταν ένα μαρτύριο που μόνο όσοι έχουν νοσήσει μπορούν να καταλάβουν. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Κι αν δεν είμαστε προσεκτικοί θα έχουμε προβλήματα και όχι μόνο πνευμονολογικά. Χρειάζεται να προσέχουμε να τηρούμε ευλαβικά όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μπορεί κάποιος άνθρωπος να είναι θετικός, χωρίς όμως να έχει συμπτώματα. Παράλληλα, θα πρέπει να περιμένουμε και το εμβόλιο! Προσωπικά σκέπτομαι θα το κάνω πρώτος , ενώ φυσικά προτεραιότητα πρέπει να έχουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».
Κλείνοντας  αυτή την ομολογουμένως  διαφορετική συνέντευξη, θέλω δυο λόγια για το βόλεϊ και την ομάδα σας?
«Τώρα, έχω αρχίσει να αισθάνομαι καλά και όταν επιτρέψουν να ξαναρχίσει το βόλεϊ,  θα αρχίσω προπονήσεις με την ομάδα  μου, καθώς  μου λείπουν οι παίκτες μου, και γενικότερα  η ομάδα του Κοροίβου, που όλα αυτά τα χρόνια είμαστε μια οικογένεια! Εύχομαι  δε αυτό να συμβεί πολύ γρήγορα, έτσι  ώστε  τόσο εγώ όσο και οι παίκτες και γενικότερα όλοι όσοι ασχολούμαστε με το βόλεϊ να βρούμε και πάλι τον εαυτό μας! Άλλωστε να σας θυμίσω ότι το δικό μας πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει, και έχουμε  να δώσουμε επίσημους αγώνες από πέρυσι τον Φεβρουάριο, δηλ. εδώ και 10 μήνες».