Ψήφισμα για το "Σπίτι του Βόλεϊ" στην Παιανία (Ψηφίστε για να το διεκδικήσουμε)

Η Πολιτεία ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση της να παραχωρήσει το "Σπίτι του Βόλεϊ" στην Παιανία, στην Ομοσπονδία της Ξιφασκίας.

Στην αυθαίρετη ενέργειά της, που προφανώς σχεδίαζε από καιρό, ουδέποτε έλαβε υπόψη της τις ανάγκες της Πετοσφαίρισης και ποτέ της δεν κάλεσε τους φορείς σε συζήτηση.

Το "Σπίτι του Βόλεϊ" κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με σκοπό μετά το πέρας αυτών να αποδοθεί προς χρήση στην Ε.Ο.ΠΕ. Για αυτό τον λόγο και για την γρήγορη υλοποίηση του έργου, η χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία πέρασε μέσα από τα ταμεία της Ε.Ο.ΠΕ.. Αναίτια η Γ.Γ. σταμάτησε την χρηματοδότηση και αφέθηκαν ανεξόφλητες οφειλές προς τους πιστωτές, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να βρεθεί στη δίνη των κατασχετηρίων και των νομικών απαιτήσεων, για μία εγκατάσταση η οποία ουδέποτε της αποδόθηκε, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί. Ταυτόχρονα η εγκατάσταση, όπως συνέβη με την πλειοψηφία των Ολυμπιακών ακινήτων, αφέθηκε για περισσότερο από 15 χρόνια εγκαταλελειμμένη και εκτεθειμένη στο έλεος των κλοπών και των βανδαλισμών. ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ
Κατόπιν αυτής της ταλαιπωρίας -απ’ όπου το άθλημα της Πετοσφαίρισης βγήκε πολλαπλά ζημιωμένο- η Πολιτεία εν μία νυκτί, αποφάσισε να παραχωρήσει την εγκατάσταση σε άλλο άθλημα, και το χειρότερο, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την ηγεσία της Ε.Ο.ΠΕ..
Ο χώρος του Βόλεϊ, ο οποίος ακόμη και σήμερα αποπληρώνει τα χρέη της συγκεκριμένης εγκατάστασης -υπομένοντας αλλεπάλληλα κατασχετήρια και δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις- βρίσκεται σε αναβρασμό και ζητά δικαίωση !

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την έντονη αντίδρασή μας σε αυτή την αυθαίρετη εξαγγελία της πολιτείας -για την παραχώρηση της εγκατάστασής «Σπίτι του Βόλεϊ», στην Ομοσπονδία της Ξιφασκίας. Είναι μια ενέργεια η οποία αδικεί κατάφορα το άθλημα και τους χιλιάδες φίλους του Βόλεϊ ανά την Ελλάδα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την παραχώρηση της εγκατάστασης, καθώς και την ηθική και οικονομική αποκατάσταση που έχει υποστεί το άθλημά μας από την εν λόγω εγκατάσταση. Θα αγωνισθούμε σθεναρά, μέχρι η πολιτεία αποκαταστήσει αυτή την μεγάλη αδικία που υπέστη η Ομοσπονδία και το άθλημά μας !

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ