Παραδόθηκε η μελέτη για το "Σπίτι του βόλεϊ" στην Παιανία

Μετά από μία δεκαετία εγκατάλειψης η Ολυμπιακή Εγκατάσταση το "Σπίτι του Βόλεϊ" και το "Σπίτι του Στίβου" στην Παιανία μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη στιγμή που οι πόρτες της πανέμορφης διπλής αθλητικής εγκατάστασης θα ανοίξουν και πάλι για τους αθλητές του βόλεϊ και του στίβου.

O πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης της «Μελέτης Αποκατάστασης Δομικών Βλαβών Κλειστών Γυμναστηρίων “Σπίτι του στίβου” και “Σπίτι του Βόλεï”» από τον Δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρο Μάδη, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινού, της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, εκπροσώπων των αθλητών βόλεϊ και στίβου και στελεχών της ΕΟΠΕ και του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που ένας από τους θησαυρούς του ελληνικού αθλητισμού και ειδικά του βόλεϊ και του στίβου που αποκτήθηκε ως κληρονομιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σώθηκε κυριολεκτικά από την καταστροφή. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την αθλητική ηγεσία και τον υπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον περιφερειάχη Γιώργο Πατούλη, την εταιρία «Αιγέας ΑΜΚΕ» του κ. Μαρτίνου, που εκπόνησε την πολύπλοκη μελέτη και τους κ. Λιόντο και Βενιέρη που εργάστηκαν για τις στατικές μελέτες και αποτυπώσεις. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να πάρει και πάλι ζωή η τεράστια Ολυμπιακή εγκατάσταση που όμοια της δεν υπάρχει στην Ευρώπη".

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε: "Είναι μία ιστορική στιγμή για την άριστη συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, που τους ευχαριστώ θερμά, όπως και τον Βασίλη Οικονόμου που έβαλε τις βάσεις για αυτή την τριμερή συνεργασία, προκειμένου να «αναστηθούν» οι δύο εγκαταστάσεις, οι οποίες συγκαταλέγονταν στις κορυφαίες της Ευρώπης και να αποδοθούν στην αθλητική οικογένεια. Το Μάιο του 2020 υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο Παιανίας και την Περιφέρεια Αττικής για να δρομολογηθεί η επαναλειτουργία τους. Είμαστε έτοιμοι πλέον να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση ώστε να περάσουμε στη φάση της δημοπράτησης του Έργου, προϋπολογισμού σχεδόν 5.000.000". Έχουμε δεσμευθεί για τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση όλης της Ολυμπιακής κληρονομιάς του 2004. Και κάνουμε πράξεις τις δεσμεύσεις μας (με τα Άνω Λιόσια, το ΟΑΚΑ, το Ολυμπιακό Χωριό, την πολυαίθουσα του κλειστού της Ξιφασκίας που μεταφέρεται στα Ιωάννινα, το Σκοπευτήριο του Βύρωνα κλπ). Θέτουμε γερά θεμέλια για ασφαλή αθλητισμό σε όλη τη χώρα και ανάπτυξή όλων ανεξαιρέτως των αθλημάτων. Ευχαριστώ θερμά για τα καλά τους λόγια τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, αλλά και τους προέδρους του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΠΕ, που επαίνεσαν και χειροκρότησαν για τις εξελίξεις".