Παναθηναϊκός Α.Ο.: Φράγκος και Κόβαρ για το final-4 στην Καλαμάτα (vid)

 Οι πράσινοι επιστρέφουν μετά το 2018 (Ρόδος) σε final-4 Κυπέλλου, αναζητώντας τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2010…


Οι δύο ακραίοι του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Φράγκος και Τζίρι Κόβαρ μίλησαν για την 8η φετινή μονομαχία τους με τον ΠΑΟΚ στον 2ο ημιτελικό, αλλά και τις φιλοδοξίες των πράσινω.

«Δε νομίζω ότι υπάρχουν μυστικά σε τέτοια τουρνουά… Το μυστικό είναι να παίξεις καλύτερα από τους άλλους. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά αν κάνουμε το παιχνίδι μας, αν δείξουμε ότι το θέλουμε περισσότερο μπορούμε να περάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Ελπίζω ότι θα παίξουμε καλύτερα απ’ ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα στα play off του πρωταθλήματος», είπε ο Κοβαρ με τον Έλληνα άσο να συμπληρώνει:

«Το final-4 είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση, μια γιορτή που πρώτα απ’ όλα πρέπει να χαρούμε, αλλά να είμαστε ανταγωνιστικοί και σίγουρα ο τίτλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες όπως κρίθηκαν στις λεπτομέρειες όλα τα παιχνίδια μας με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό φέτος».

Ο Παναθηναϊκός μετρούσε πέντε σερί νίκες από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Δικέφαλος έκανε το 2-0 στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ωστόσο αμφότεροι έδειξαν ότι η προσοχή τους είναι στραμμένη στο… μέλλον.

«Ότι έγινε στο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, αλλά σίγουρα οι δυο ήττες στα ημιτελικά του πρωταθλήματος είναι ‘σκληρές’ και πρέπει να τις διαχειριστούμε. Πρέπει να βγούμε μπροστά τόσο ατομικά αλλά κυρίως σαν ομάδα… Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα πνευματικά, να ξεχάσουμε τι έγινε στα προηγούμενα μαρς», είπε ο πολύπειρος Ιταλός με τον Φράγκο να συμπληρώνει:

«Ακόμη κι αν είχαμε χάσει τα πρώτα πέντε και κερδίζαμε τα δύο τελευταία θα έλεγα ότι το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό»

Κόβαρ και Φράγκος συμφώνησαν ότι το κλειδί στον ημιτελικό θα είναι η πνευματική διαχείριση του αγώνα.

«Επειδή έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα μεταξύ μας παιχνίδια νομίζω δεν θα είναι σημαντικό κάποιο τεχνικό στοιχείο. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με καλό σερβίς και πρέπει να έχουμε σταθερή υποδοχή αλλά το κλειδί θα είναι στη νοητική προσέγγιση του αγώνα. Κι εκεί πρέπει να δείξουμε ότι το θέλουμε περισσότερο», είπε ο πρώτος για να συμπληρώσει ο δεύτερος:

«Περνάμε μια δύσκολη περίοδο ενώ είμαστε στην τελική ευθεία της σεζόν, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, Το ζήτημα είναι να κάνουμε καλά όλα αυτά που μπορούμε για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες»

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023


Α' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Β' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.15 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Τελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

Πολυμέσα