Ο Γιάννης Λάιος νέος προπονητής του Άθλου

Το Τ.Α.Α. Άθλος Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 72χρονο έμπειρο προπονητή, Γιάννη Λάιο, ο οποίος αναλάμβάνει επίσημα χρέη προπονητή της ανδρικής ομάδας.

Εις εκ των κορυφαίων αθλητών και προπονητών του ελληνικού βόλεϊ ο κ. Λάιος ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στον Έσπερο Καλλιθέας, αλλά διακρίθηκε ιδιαίτερα ως πασαδόρος του Ολυμπιακού, στα “χρώματα” του οποίου από 1973 έως το 1985, κατέκτησε 7 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Ελλάδος. Οι «τίτλοι τέλους» της καριέρας του γράφτηκαν τη σεζόν 1985-86στον Παναθηναϊκό, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ως προπονητής ο νέος τεχνικός της ομάδας μας έχει να επιδείξει ακόμη περισσότερες επιτυχίες με κορωνίδα όλων το Κύπελλο Κυπελλούχων με τον Ολυμπιακό, στο πάγκο του οποίου είχε πανηγυρίσει νωρίτερα πέντε πρωταθλήματα (1987, 1988, 1990, 1991 και 1992) και τρία Κύπελλα Ελλάδας (1989, 1990, 1992).

Υπήρξε Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών και της εθνικής γυναικών, διετέλεσε με επιτυχία προπονητής σε Παναθηναϊκό, Πανελλήνιο επί μία δεκαετία, αλλά και σε πολλές άλλες ομάδες, σε Ελλάδα (Έσπερος, Κτησιφών Παιανίας, Απόλλων Σμύρνης, Κύζικος Νέας Περάμου, Καλαμάτα 80, Πανερυθραϊκός) και Κύπρο (Αναγέννηση Δερύνειας, ΑΠΟΕΛ).

Ο Γιάννης Λάιος θεωρείται «βαθύς γνώστης» του αθλήματος, ενώ εκτός από τις σπουδαίες του διακρίσεις στο γήπεδο ως θρυλική μορφή του αθλήματος, έχει να επιδείξει και μία λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα, καθώς διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής (ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών) στο γνωστικό αντικείμενο της πετοσφαίρισης (σ.σ βόλεϊ).

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος τεχνικός, μετά κα την πρώτη του προπόνηση της ομάδας, ο κ. Λαϊος, δήλωσε τα εξής: «Η Ορεστιάδα πρέπει να έχει πάντα μια ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για αυτό. Στην προπόνηση είδα διάθεση από τα παιδιά και στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία μέσω των πλέι άουτ».

Η οικογένεια του Άθλου Ορεστιάδας καλωσορίζει τον κ. Λάιο στον σύλλογο και στην πόλη μας και του ευχόμαστε, υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας».

Από το Γραφείο Τύπου του Άθλου Ορεστιάδας