Ο Νίκος Ζαλμάς νέος προπονητής του Φοίνικα Σύρου

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον προπονητή Νίκο Ζαλμά.

Ο Νίκος Ζαλμάς είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην πετοσφαίριση και εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής από το 2001.

Ως αθλητής ξεκίνησε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας ως πασαδόρος και στη συνέχεια αγωνίστηκε στο ΑΟ Παγκρατίου, στο ΑΟ Αμπελοκήπων και στο ΑΟ Νίαρ Ήστ.

Σύντομα ξεκίνησε η καριέρα του ως προπονητής αναλαμβάνοντας σταδιακά όλα τα τμήματα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας (1991 ως 2001) και στη συνέχεια ανέλαβε την θέση του Α προπονητή στους παρακάτω συλλόγους

Δεξαμενή Μεταμόρφωσης 2002

ΑΟ Νίκαιας 2005

Πανερυθραϊκός 2006

Παμβοχαϊκός 2007

ΑΕΚ 2016

Φοίνικας Σύρου 2018

ΑΟΠ Κηφισιάς 2018

Χαρακτηριστικό της καριέρας του είναι ότι τις περισσότερες ομάδες που ανέλαβε τις ανέβασε κατηγορία!!!

Παράλληλα με τους συλλόγους έχει αφήσει το αποτύπωμά του και στις αναπτυξιακές κατηγορίες της εθνικής ομάδας που ασχολήθηκε ενεργά από το 2001 έως το 2016. Το 2006 ανέλαβε ο β προπονητής στην εθνική ομάδα ανδρών και από το 2021 ως το 2024 βρέθηκε στην Κύπρο ως Α προπονητής της εθνικής ομάδας.

Στην πορεία της καριέρας του διακρίθηκε με τις ομάδες του, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο με τους παίδες της Εθνικής στο βαλκανικό πρωτάθλημα του Ιουνίου του 2016 και την ανάδειξη του ως καλύτερος προπονητής στην α1 κατηγορία της volley league για την αγωνιστική περίοδο 2011-12.

Tο προφίλ του Νίκου Zαλμά ταιριάζει απόλυτα με τους στόχους της ομάδας μας και μετά από δύο άκαρπες προσπάθειες συνεργασίας, καταφέραμε να έρθουμε σε συμφωνία ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και τα απρόοπτα ώστε να βρεθεί στο τιμόνι της ομάδας μας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία και εκπλήρωση των προσωπικών και συλλογικών στόχων.