Πρώτο μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Preleague έκανε ο Πανερυθραϊκός

Το πρώτο μεγάλο βήμα παραμονής στην Pre League έγινε για τον Πανερυθραϊκό καθώς στον 1ο αγώνα των play out επικράτησε 3-0 του Περσέα.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας δεν το έβαλε κάτω σε όλο τον αγώνα παρά την μεγάλη πίεση από τον Περσέα που ήθελε κι αυτός πάρα πολύ τη νίκη.

Ωστόσο, ο Πανερυθραϊκός, παρ' όλο που ήταν σε καλή μέρα, αντιμετώπισε για ακόμα μια αγωνιστική προβλήματα. Ο Γιάννης Αλεξίου τραυματίστηκε στα μέσα του πρώτου σετ, βγήκε για λίγο κι επέστρεψε. Στη συνέχεια αποσύρθηκε οριστικά, με τον Τριαντάφυλλο Ρεστέμη να παίρνει τη θέση του και να ανταποκρίνεται πολύ καλά.

Ο Πανερυθραϊκός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 12-9 με τoν Περσέα να πλησιάζει στο 13-12. Στο 16-14 ο Αλεξίου βρέθηκε στο πάτωμα και βγήκε για λίγο.

Ο Περσέας πήρε τάιμ άουτ στο 18-15 και τον ακολούθησε ο Πανερυθραϊκός στο 18-17. Ο Περσέας πέρασε μπροστά 19-20 αλλά ο Πανερυθραϊκός με προπονητή τον Ουτζή ανέτρεψε το σκορ και πέρασε μπροστά 21-20. Το σετ πήγε πόντο – πόντο στη συνέχεια, με τον Περσέα να μην αφήνει τον Πανερυθραϊκό να πάρει ανάσα και μέτα το 24-24 ο Πανερυθραϊκός έκανε ένα 2-0 και πήρε το σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Πανερυθραϊκός μπήκε με φόρα και έκανε το 7-1. Ο Περσέας ξεκιίνησε με πασαδόρο τον Μούρτζιο και στο 11-5 πήρε τάιμ άουτ ενώ στη συνέχεια ο Παύλου με άσο έφερε το 14-7 και ο Βογιατζόγλου το 15-9. Ο Μουράτης πέρασε στο σερβίς, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και με άσο έκανε το 15-11 αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Ουτζή.

Το διπλό μπλοκ των Δορδοκίδη και Κακριδή έφερε την Νέα Ερυθραία στο 22-14. Ο Βογιατζόγλου μείωσε, ο Παύλου έκανε το 24-16, ακολούθησε μπλοκ στον Γιαννόπουλο γιαν το 24-18, ο οποίος με επίθεση έκανε το 25-18.

Στο τρίτο σετ επέστρεψε ο Σάντος που είχε βγει στο δεύτερο για τον Περσέα, έκανε το 5-5 με άσο και ακολούθησε 6-6 με άουτ σερβίς του Ρεστέμη. Ο Περσέας πέρασε μπροστά και ο Πανερυθραϊκός πήρε τάιμ άουτ στο 6-7. Η πίεση από τον Περσέα συνεχίστηκε και έκανε τη διαφορά 9-11. Όσο ο Πανερυθραϊκός πλησίαζε, ο Περσέας ξέφευγε, για να ισοφαρίσει τελικά στο 14-14 η ομάδα της Ερυθραίας και να γίνει το σετ θρίλερ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο ως το 17-17. Εδώ Μάμαλης, Γιαννόπουλος και Ρεστέμης βοήθησαν πολύ την ομάδα τους κι έγινε το 21-18. Ο Περσέας ανάγκασε σε λάθη τον Πανερυθραϊκό, έγιναν καλές επιθέσεις με αποτέλεσμα να γίνει το 21-20 και ο Πανερυθραϊκός να πάρει τάιμ άουτ. Η συνέχεια για την ομάδα της Νέας Ερυθραίας ήταν θετική καθώς με ένα 4-2, πήρε το σετ και τον αγώνα.

ΤΑ ΣΕΤ: 26-24, 25-18, 25-22,

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Αν ο Περσέας κερδίσει, η αγωνία για τις δύο ομάδες θα μεταφερθεί σε τρίτο αγώνα στη Νέα Ερυθραία ενώ αν κερδίσει ο Πανερυθραϊκός, συμπληρώνει δύο νίκες και παραμένει στην κατηγορία.

Πανερυθραϊκός (Ουτζής) : Αλεξίου, Κακριδής, Παύλου, Γιαννόπουλος, Δορδοκίδης, Μάμαλης, Φωλιάς (λ) / Καλλιμάνης, Ρεστέμης, Τασάκος

Περσέας (Καμπερίδης): Ντος Σάντος, Κανάρης, Σαλταφερίδης, Σταυρακάκης, Καρασαρλίδης, Μουράτης, Τασιούρας (λ) / Μούρτζιος, Βογιατζόγλου, Κλεπουσνιώτης, Χριστοφόρου