Στην Volley League για πρώτη φορά στην ιστορία της η Καλαμάτα 80

 Το δεύτερο εισιτήριο για την Volley League κατέκτησε η Καλαμάτα 80, η οποία με τη νίκη της στο κλειστό της Παραλίας με 3-1 σετ επί του Κέρκη διπλασίασε τις νίκες της κόντρα στην ομάδα της Σάμου στους τελικούς ανόδου της Pre League ανδρών.


Ότι δεν κατάφερε πέρυσι πέτυχε φέτος η Καλαμάτα 80 και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία του ανδρικού βόλεϊ.

Στο κατάμεστο κλειστό της Παραλίας στην Καλαμάτα, η ομάδα του Παναγιώτη Ντάκουρη κατάφερε να λυγίσει για δεύτερη φορά τον αξιόμαχο Κέρκη Σάμου, ο οποίος θα επιστρέψει του χρόνου στην διεκδίκηση της ανόδου.

Η Καλαμάτα 80 κατέκτησε με 25-16 και 25-18 τα δύο πρώτα σετ, αλλά ο Κέρκης Σάμου δεν τα παράτησε και μείωσε σε 2-1 σετ κατακτώντας το τρίτο με 22-25.

Στο τέταρτο σετ, με το σκορ στο 22-20 ο βραζιλιάνο ακραίος της Καλαμάτας Μαουρίτσιο Βιέτο μετά από επίθεση προσγειώθηκε άτσαλα στο αριστερό του γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο ματς μπολ με το σκορ στο 24-21, ο Κέρκης μείωσε στον πόντο (24-23) αλλά στην επόμενη φάση ο αργεντινός διαγώνιος της Καλαμάτας Ροντρίγκο Οκάμπο κέρδισε το μπλοκ άουτ, δίνοντας την νίκη και την άνοδο στην ομάδα του.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας, Παρατηρητής: Πέρρος.

Τα σετ: 3-1 (25-16, 25-18, 22-25, 25-23)

Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μαντέκας, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Βιέτο, Κανελλόπουλος, Χριστόφας / Ντάκουρης (λ), Σκαρτσιλής (λ), Δαλακούρας, Μπιρμπίλης.

Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Γιώργος Μπακοδήμος): Νικολάκης, Εφραιμίδης, Κόστα, Χαντ, Καπετανίδης, Σπυριούνης / Καρασαββίδης (λ), Φραγκιαδάκης (λ), Κουτσομύτης.
 
Pre League Ανδρών - Τελικοί Ανόδου

Πρώτος αγώνας - Σάββατο 8 Απριλίου 2023


Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Α.Σ. Κέρκη Σάμου 3-0 (25-21, 25-20, 25-23)

Δεύτερος αγώνας - Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Α.Σ. Κέρκης Σάμου
 - Α.Ο. Καλαμάτα 80 3-0 (25-21, 25-16, 26-24)

Τρίτος αγώνας - Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Α.Ο. Καλαμάτα 80
 - Α.Σ. Κέρκη Σάμου 3-1 (25-16, 25-18, 22-25, 25-23)
 
Η Καλαμάτα 80 πανηγύρισε την άνοδο στην Volley League για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με τον ακραίο και αρχηγό της ομάδας Κώστα Δαλακούρα και τον κεντρικό Νίκο Χριστόφα να μιλούν για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Ο ακραίος και αρχηγός της Καλαμάτας 80 Κώστας Δαλακούρας δήλωσε: «Η άνοδος ήρθε ιδανικά, στην έδρα μας και σε γεμάτο γήπεδο. Ήταν αυτό που θέλαμε πραγματικά. Άγχος υπήρχε και για τις δύο ομάδες, αλλά δείξαμε όλη τη χρονιά συνέπεια στην απόδοσή μας. Είχαμε εμπιστοσύνη και με την βοήθεια του κόσμου που ήταν πάντα δίπλα μας θα φτάναμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι ομάδες από την επαρχία πρέπει να είναι στις μεγάλες κατηγορίες. Βλέπουμε γεμάτα γήπεδα και ειδικά στην Καλαμάτα σχεδόν σε όλα τα ματς το γήπεδο ήταν γεμάτο και σήμερα υπήρχε κόσμος από την μία άκρη στην άλλη. Είναι πολύ σημαντικό και για έναν αθλητή να το ζει, το θυμάμαι παλιότερα και με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο κόσμος στην επαρχία μπορεί να γεμίζει κάθε Σάββατο το γήπεδο. Θέλω να αφιερώσω την άνοδο στην οικογένειά μου που είναι δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα, στον κόσμο της πόλης και ιδιαίτερα στους διοικούντες του συλλόγου που είχαν ως όνειρο την άνοδο. Η Καλαμάτα 80 πιστεύω θα είναι σύλλογος πρότυπο στην Volley League».

Ο κεντρικός της Καλαμάτας 80 Νίκος Χριστόφας τόνισε: «Σίγουρα υπήρχε άγχος αλλά ήταν παραγωγικό. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ο κόσμος είχε ενέργεια και μας βοήθησε καθοριστικά. Είχαμε κάποιες ατυχίες μέχρι το τέλος ειδικά με τον τραυματισμό με τον Βιέτο, χτύπησα και εγώ αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε μετά από 40 κύματα. Δεν ήταν μόνο φετινός ο στόχος, αλλά από πέρυσι που χάσαμε την άνοδο στην Ορεστιάδα. Φέτος ήμασταν καλύτερη ομάδα, δεν μας έκατσε η ισοβαθμία με την Α.Ε.Κ. αλλά το κυνηγήσαμε στα πλέι οφ και ήμασταν αποφασιστικοί ως το τέλος. Μία μεγάλη επιτυχία και για την διοίκηση, ειδικά για τον Γιάννη Μπουσούνη που το είχε ως όνειρο και τώρα που έχει αναλάβει ο γιος του Δήμος, όλοι μαζί τα καταφέραμε».