Δημήτρης Πιτούλιας: Κάναμε την τρέλα μας πραγματικότητα

O πρόεδρος του ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας Volleyball, Δημήτρης Πιτούλιας ήταν καλεσμένος σήμερα του Ράδιο Παρατηρητής 94 FM.

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Αρχίζει το ματς» ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων της Βέροιας» και Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΑΠ, μίλησε μεταξύ άλλων στον δημοσιογράφο, Βασίλη Στοάκη για το Final-4 του 10ου Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, τις ιστορικές στιγμές και τους μελλοντικούς στόχους των «ερυθρόλευκων της Βέροιας».

Δείτε τι δήλωσε ο Δημήτρης Πιτούλιας:

Για την επιτυχημένη διοργάνωση του φάιναλ φορ Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» στη Βέροια: «Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να διεξαχθεί το Λιγκ Καπ, καθώς το χρονοδιάγραμμά μας πίεζε πολύ, και κινδύνευε να μην διεξαχθεί το φάιναλ φορ. Δόξα τω Θεό, καταφέραμε με τη βοήθεια όλων και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να τιμήσουμε το όνομα του θρύλου του ελληνικού βόλεϊ «Ν. Σαμαρά», ο κόσμος να παρακολουθήσει όμορφο θέαμα, μια γιορτή του βόλεϊ, μέσω της ΕΡΤ και νομίζω ότι η αποστολή μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Και είμαστε χαρούμενοι που στον τελικό ε΄φτασαν δύο ομάδες της περιφέρειας, εμείς και ο Φοίνικας Σύρου».

Για το μυστικό της επιτυχίας του Φιλίππου από την Α2 Ανδρών μέχρι και την φετινή επιτυχημένη παρουσία στη Volley League: «Τίποτα δεν ήταν εύκολο να γίνει σε μία πόλη, όπως η Βέροια που το βόλεϊ και δη το ανδρικό, δεν ήταν τόσο δημοφιλές. Είχαμε όμως τρέλα, θέλαμε να προσφέρουμε, να δώσουμε μια νέα επιλογή στα νέα παιδιά, να αθληθούν σε αυτό το όμορφο άθλημα. Παρόλα αυτά ρισκάραμε και καταφέραμε εκ του μηδενός, με πολλές θυσίες και διαρκή αγώνα με το χρόνο, καταφέραμε το ακατόρθωτο. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν η άνοδος, κάναμε σπουδαίες μεταγραφές και ανεβήκαμε εύκολα στη Volley League. Φέτος είχαμε μία πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και το κερασάκι στην τούρτα» για μας ήταν ότι καταφέραμε να παίξουμε στον τελικό του Λιγκ Καπ, γράφοντας ιστορία στο θεσμό».

Για το πως έζησε αυτά τα δύο χρόνια τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας: «Την πρώτη χρονιά χορηγικά υπήρχε στήριξη και βοήθεια, αλλά αυτή που ήταν πιο μεγάλη, ήταν η αγκαλιά του κόσμου. Γέμισε το γήπεδο και τα μηνύματα που έστειλε ενόψει της συμμετοχής στη Volley League ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Δυστυχώς φέτος, λόγω πανδημίας, ο κόσμος δεν είχε τη δυνατότητα να έρθει στο γήπεδο και να δει από κοντά σπουδαίες ομάδες και θέαμα υψηλού επιπέδου. Παρόλα αυτά υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και το «μπαμ» έγινε στο Λίγκ Καπ, όπου ο κόσμος χάρηκε πάρα πολύ και ένιωσε περηφάνια για την ομάδα της πόλης του».

Για την επόμενη μέρα της VolleyLegaue: «Η χρηματοδότηση της Πολιτείας είναι το «φιλί ζωής» για τις ομάδες, αφού φέτος δεν υπήρχαν έσοδα από εισιτήρια, από διαρκείας και χορηγικά, με αποτέλεσμα τα σωματεία να πάνε πίσω. Τη νέα σεζόν όμως, αλλάζουν τα πράγματα και γι' αυτό θα θελα να ευχαριστήσω θερμά για αυτό τόσο τον ΓΓΑ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και τον Υφυπουργό Οικονομικών, από την Ημαθία, Απόστολο Βεσυρόπουλο. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε εκεί, πρέπει το προϊόν να προβληθεί περισσότερο, να αναπτυχθεί, να έχουμε μία γιορτή σε κάθε αγώνα, να έρθουν στο γήπεδο οικογένειες, να λειτουργήσουμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Θέλουμε πολύ να αλλάξει το ελληνικό βόλεϊ και να πάει μπροστά και πρέπει ως ΕΣΑΠ να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για να γίνει το βόλεϊ πιο ελκυστικό στον κόσμο».

Για τον πρόεδρο της ομάδας βόλεϊ, ΑΕ Κομοτηνής, κ. Τάσο Πετρίδη και την προσπάθεια που κάνει στην πόλη της Θράκης να κρατήσει τα παιδιά στον αθλητισμό: «Γνώρισα τον κ. Πετρίδη στον μεταξύ αγώνα των ομάδων μας και είχα εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον και την στάση του, με τη βοήθεια που μου πρόσφερε. Μετέπειτα ήταν δίπλα μου σε οτιδήποτε κι αν χρειάστηκα και τον ευχαριστώ από καρδιάς. Ο πρόεδρος κάνει μεγάλο αγώνα για την ΑΕ Κομοτηνή, ακόμη εν εν μέσω πανδημίας είχε δημιουργήσει μία πολύ δυνατή ομάδα, είχε φέρει και δυο ξένες μεταγραφές και θεωρώ πως ο Τάσος (σ.σ Πετρίδης) πρέπει να στηριχθεί. Ο κόσμος και η τοπική κοινωνία θα πρέπει να "αγκαλιάσει" την ομάδα και το βόλεϊ, γιατί υπάρχει όραμα. Από την Κομοτηνή έχω μόνο θετικές εικόνες και μακάρι σύντομα να καταφέρουμε να παίξουμε πάλι μαζί ως αντίπαλοι στη Volley League».


Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Aπό το Γραφείο Τύπου του Α.Π.Σ.Φίλιππου Βέροιας

Πολυμέσα