Ο ΠΑΟΚ με δύο άσους του Ράπτη έφυγε νικητής από το Ζηρίνειο

Ο ΠΑΟΚ με όπλο το σερβίς στα καθοριστικά σημεία των δύο πρώτων σετ, αλάνθαστη υποδοχή και υπεροχή στην επίθεση πέρασε νικηφόρα με 3-0 από το Ζηρίνειο κόντρα στη μαχητική Κηφισιά.

Ο δικέφαλος επέστρεψε δυναμικά στις νίκες και στο ντεμπούτο του Λευκορώσου κεντρικού Μαξίμ Σκρεντάου έδειξε ομοιογένεια και καλές αντιδράσεις όταν πιέστηκε στο 1ο σετ. Η Κηφισιά έχασε ευκαιρία να αξιοποιήσει το προβάδισμα που είχε σε όλο το 1ο σετ αλλά με δύο άουτ επιθέσεις από Ρικάρντο και Οκοσάνοβιτς ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία για το 0-1 με 23-25. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είχε την έλεγχο και πήρε τη νίκη. Πριν τον αγώνα τιμήθηκε ο Μαϊκόν Μορέιρα ως MVP Βίκος Cola της 5ης αγωνιστικής, ενώ η διοίκηση του Α.Ο.Π. Κηφισιάς ετοίμασε ένα όμορφο σκηνικό στην έναρξη του αγώνα με σβήσιμο των προβολέων και εντυπωσιακή είσοσο ομάδων και διαιτητών που έβγαλε πολύ καλή εικόνα στις κάμερες της ΕΡΤ3.

Στο πρώτο σετ του αγώνα η Κηφισιά ξεκίνησε εντυπωσιακά. Με πιεστικό σερβίς και διαδοχικά μπλοκ του Ρικάρντο προηγήθηκε 6-2. Ο Ράπτης τόσο από την επίθεση όσο και από το σεβρίς έδωσε πόντους στον ΠΑΟΚ μειώνοντας 7-5. Η αθηναϊκή ομάδα συνέχισε να έχει την υπεροχή και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των φιλοξενούμενων πήρε «αέρα» 5 πόντων 11-6 λίγο πριν τα μισά του σετ.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση και με 4 συνεχόμενους πόντους έφτασαν σε απόσταση «αναπνοής» 12-11. Η Κηφισιά έβγαλε αντίδραση και με τον Οκοσάνοβιτς να… τρυπάει το μπλοκ του δικεφάλου βρέθηκε μπροστά στο σκορ 15-12. Ο ΠΑΟΚ με άσσο του Βαν Ντε Ντρις μείωσε 15-14, ενώ στη συνέχεια η εντυπωσιακή πάιπ του Τσέιβρες διαμόρφωσε το 16-14.

O ΠΑΟΚ ανέβασε «στροφές» και έχοντας τον Ουόλς στο σερβίς προσπέρασε για πρώτη φορά 20-18 εκμεταλλευόμενος διαδοχικά λάθη των «κυανόλευκων». Στην εξέλιξη του σετ η άμυνα του Κοντοστάθη και το κερδισμένο μπλοκ άουτ του Ρικάρντο έφεραν τις δύο ομάδες στο 20-20.

Η «μάχη» πόντο με πόντο συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε σετ μπολ 24-23 μετά από άουτ του Ρικάρντο και τελικά να το κατακτά με 25-23 μετά από νέα άουτ επίθεση του Οκοσάνοβιτς.

Δυνατές συγκινήσεις επεφύλαξε στους φιλάθλους και το 2ο σετ με τους αθλητές των δύο ομάδων να προσφέρουν όμορφο θέαμα. Η Κηφισιά προηγήθηκε 5-4 όμως ο ΠΑΟΚ με Ράπτη και Βαν Ντε Ντρις έτρεξε σερί 3-0 μπήκε αυτός σε «θέση οδηγού» 7-5. Μάλιστα ο δικέφαλος με κόντρα του Γιόρνα και άουτ του Ρικάρντο πήρε διαφορά τεσσάρων πόντων 11-7.

Η Κηφισιά βρίσκοντας ενέργεια από την άμυνα με τους Κοντοστάθη και Στιβαχτή να «σκουπίζουν» το τάραφλεξ ισοφάρισε 11-11 με μπλοκ άουτ του Ρικάρντο. Ο αγώνας συνέχισε να είναι συναρπαστικός με τα μπλοκ του ΠΑΟΚ να κάνουν τη διαφορά και να του δίνουν ξανά το προβάδισμα 15-13. Στην εξέλιξη του σετ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και με μπλοκ του Σκρεντάου πήγαν στο +4, 21-17.

Η ομάδα των βορείων προαστίων προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ όμως τα σερβίς της δεν δημιούργησαν πρόβλημα στον ΠΑΟΚ ο οποίος τελικά το κατέκτησε με 25-21 με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Βουλκίδη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο 3ο σετ και με τους Βαν Ντε Ντις και Ράπτη να τελειώνουν μπάλες προηγήθηκε 6-4. Η Κηφισιά αντέδρασε, κράτησε στο side out και εκμεταλλευόμενη άουτ επίθεση των φιλοξενούμενων ισοφάρισε 10-10. Στην εξέλιξη του σετ το μπλοκ του Βουλκίδη έδωσε ξανά το προβάδισμα στον δικέφαλο 15-13, ενώ λίγο αργότερα τα λάθη στην επίθεση από τους Τσέιβερς και Οκοσάνοβιτς έδωσαν σαφές προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους» 19-15.

Ο ΠΑΟΚ δεν «κοίταξε πίσω» έφτασε μέχρι το 21-15, ο Τσικάτος με τον πρώτο του πόντο στη Volley League μείωσε 21-16 με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το σετ 25-17 με διαδοχικούς άσσου του Ράπτη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-14, 20-21, 23-25

2ο σετ: 6-8, 14-16, 17-21, 21-25

3ο σετ: 6-8, 14-16, 15-21, 17-25

*Οι πόντοι του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 0 άσσοι, 31 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν: 6 άσσοι, 39 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (23-25, 21-25, 17-25) σε 82΄.

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Οκοσάνοβιτς 13π. (12/24επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Ρικάρντο 9 (7/16επ., 2 μπλοκ, 53%υπ., 7%αρ.), Σπηλιώτης 2 (2/5επ.), Μορέιρα 6 (4/7επ., 2 μπλοκ), Τσέιβερς 6 (5/19επ., 1 μπλοκ, 44%υπ., 17%αρ.) / Κοντοστάθης (λ. - 55%υπ., 5%αρ.), Κοσμάς (λ), Σιημήτρας, Ρουσσόπουλος, Τσικάτος, Δραβόπουλος, Οικονομόπουλος.

ΠΑΟΚ (Γιόσκο Μιλενκόνσκι): Γιόρνα 8 (6/14επ., 2 άσσοι, 70%υπ., 25%αρ.), Γουόλς 2 (1/1επ., 1 μπλοκ), Βουλκίδης 8 (8/11επ.), Ράπτης 15 (11/20, 1 μπλοκ, 3 άσσοι, 44%υπ., 6%αρ.), Σκρεντάου 7 (5/7επ., 2 μπλοκ), Βαν ντε Ντρις 10 (8/20επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Κοκκινάκης (λ. - 69%υπ., 8%αρ.), Ηλίας, Μιχελάκης (λ), Γάτσης. 

Ο προπονητής του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο 1ο σετ και μέχρι τα μισά ήμασταν μπροστά. Στη συνέχεια κάναμε πολλά αβίαστα λάθη, το οποία σε συνδυασμό με τις καλές ενέργειες του ΠΑΟΚ ειδικά στο κομμάτι της υποδοχής έφεραν την απώλεια του σετ.Τα επόμενα δύο σετ ήταν από τα χειρότερα που έχουμε κάνει τη φετινή περίοδο και είναι κάτι που με προβληματίζει. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι για το Κύπελλο την Τετάρτη με τον ΟΦΗ και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό.  Αναφερόμενος στην παρουσία των φιλάθλων αλλά και των πολλών παιδιών στο Ζηρίνειο τόνισε: "Είναι κάτι που μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Ειδικά η παρουσία των παιδιών είναι κάτι που μας δίνει μεγάλη χαρά. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η παρουσία και να μπορέσουμε με την απόδοση μας σε επόμενα παιχνιδια να τους δώσουμε χαρά».



Ο λίμπερο του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Γρηγόρης Κοντοστάθης δήλωσε: «Τα λάθη και οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν τα παιχνίδια. Αν κατακτούσαμε το 1ο σετ θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Όμως τα αν δεν υπάρχουν στον αθλητισμό, μετρά το αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και κοιτάμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ με στόχο να πάρουμε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου».

Ευχαριστούμε τους φιλάθλους για τη στήριξη τους. Χαρήκαμε πολύ για την παρουσία τους και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση της ομάδας για την όμορφη παρουσίαση που έκανε. Δείχνει το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στην ομάδα΄. 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Ξέραμε ότι θα παίξουμε σ' ένα δύσκολο γήπεδο κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Η τακτική μας ήταν να ρισκάρουμε στο σερβίς, ώστε να δυσκολέψουμε την υποδοχή της Κηφισιάς, διότι αν δεν το κάναμε αυτό ο Στιβαχτής θα μοίραζε σωστά στο παιχνίδι. Όταν πήραμε το πρώτο σετ, το άγχος μας έφυγε, βρήκαμε τον ρυθμό μας, χαλαρώσαμε από την γραμμή του σερβίς αλλά ανεβήκαμε στην επίθεση μας. Χρειαζόμασταν μία «καθαρή» νίκη, ώστε να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις, με στόχο να έχουμε πλεονέκτημα στα πλέι-οφ». 

Ο ακραίος του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Ράπτης με τους άσσους του οποίου τελείωσε ο αγώνας δήλωσε: «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η Κηφισιά είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα με καλό side out και μπλοκ-άμυνα, οπότε ξέραμε ότι έπρεπε να πιέσουμε στο σερβίς. Ήμασταν σοβαροί στα κρίσιμα σημεία και είμαι χαρούμενος που πήραμε μία καθαρή νίκη σε ένα δύσκολο γήπεδο. Κάναμε πολλά λάθη, αλλά μας κράτησε το side out που είχαμε, παρά την όχι τόσο καλή υποδοχή από τα πιεστικά σερβίς της Κηφισιάς. Αυτό έπαιξε ρόλο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Πολυμέσα