Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (18η αγωνιστική, 18/3, 21:30, ΕΡΤ-3 HD)

Mε το ντέρμπι γοήτρου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα ολοκληρωθεί η 18η αγωνιστική και η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος Volley League 2022-23. (Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 18η αγωνιστική, 18/3, 21:30, ΕΡΤ-3 HD, Διαιτητές: Δανιηλίδου, Γεωργιάδης Εμμ.).

To ντέρμπι έχει ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον αλλά στείρεται του βαθμολογικού κινήτρου καθώς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και ο ΠΑΟΚ την δεύτερη. Η αναμέτρηση έρχεται τρία 24ωρα μετά την ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού να κατακτήσει το Challenge Cup.

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη για να αποδείξει πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα τόσο στα πλέι οφ όσο και στο φάιναλ-4 του κυπέλλου.

O Βέλγος διαγώνιος του ΠΑΟΚ Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις δήλωσε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι πριν το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν, αφού έχουμε τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος και το φάιναλ φορ του κυπέλλου. Πάντα τα παιχνίδια απέναντι στον ΟΣΦΠ και τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικά, ανεξαρτήτως του βαθμολογικού διαφέροντος. Πρέπει να προετοιμαστούμε τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά, για το απαιτητικό κομμάτι των πλέι-οφ. Τους τελευταίους τρεις μήνες δουλεύουμε αρκετά, προσπαθώντας να διορθώσουμε κάθε ατέλεια που έχουμε στο παιχνίδι μας. Φυσικά, θέλουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ δίπλα μας σε αυτή την κομβική καμπή του πρωταθλήματος, αφού παίρνουμε δύναμη από εκείνον».

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την εξασφάλιση της πρώτης θέσης και συνάμα, του πλεονεκτήματος έδρας για τα επερχόμενα πλέι οφ, θέλουν να νικήσουν τους «ασπρόμαυρους» στη Θεσσαλονίκη, ώστε να «κλείσουν» με τον καλύτερο τρόπο την regular season της Volley League.

O κεντρικός του Ολυμπιακού Άλεν Παγένκ δήλωσε: «Γράψαμε ιστορία, την περασμένη Τετάρτη, με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Ωστόσο, η σεζόν συνεχίζεται. Ο δρόμος είναι μακρύς για όλους τους στόχους που έχουμε. Μετά από μια μέρα ξεκούρασης, έχουμε επιστρέψει ήδη στο γυμναστήριο και τις προπονήσεις και προετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ακόμα κι αν δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα, θα πάμε για τη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ. Πάντα αυτό θέλουμε. Να κερδίζουμε! Σίγουρα, θα παίξουν πολύ καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, οπότε θα χρειαστεί να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι, για να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο».

Συγχαρητήρια από πρόεδρο και χορηγούς

Παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Μιχάλη Κουντούρη, πραγματοποιήθηκε η σημερινή (17/3) προπόνηση της ομάδας βόλεϊ Ανδρών στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη».

Σύμφωνα με το olympiacossfp.gr μετά την κατάκτηση του Challenge Cup και τη νίκη (3-0) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό, στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Mιχάλης Κουντούρης συνεχάρη τους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο των Κυπελλούχων Ευρώπης και έδωσε το σύνθημα για την «επόμενη» μέρα, με... φόντο την επίτευξη όλων των στόχων της σεζόν.

Το «παρών» στο Ρέντη έδωσαν και οι χορηγοί του Συλλόγου, ενώ στη συζήτηση έγινε αναφορά στο έξτρα πριμ επίτευξης στόχων της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, ενόψει της συνέχειας των εγχώριων διοργανώσεων (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, League Cup).

Θα είναι το 78ο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 60-17.