Αγγελική Γιάγια και Ανδρομάχη Πεπόνη μιλάνε για το μεγάλο όνειρο

Η Αγγελική Γιάγια και η Ανδρομάχη Πεπόνη, αθλήτριες του Φιλαθλητικού Πρέβεζας, μίλησαν στο Prevezatoday.gr και στον Βασίλη Κούρκουλα μετά την πρώτη μεγάλη νίκη του φιλαθλητικού στην Α2, για τη συνολική εικόνα της ομάδας αλλά και για το μεγάλο όνειρο της παραμονής στην Α2.

1) Καταρχάς συγχαρητήρια για την 1η σας νίκη στα μεγάλα σαλόνια της Α2.  Είναι απλά η αρχή;

Αγγελική Γιάγια: Καταρχήν ευχαριστούμε για την συνέντευξη.  Πιστεύω ότι είναι  απλά η αρχή και  μάλιστα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα αλλά λόγω κάποιων συνθηκών και απωλειών δεν έγινε. Ας ευελπιστούμε ότι από εδώ και πέρα θα έρθουν και άλλες νίκες για την παραμονή στην Α2.

Ανδρομάχη Πεπόνη:  Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σπάσαμε το ροδί επιτέλους, κάναμε μια νίκη που την χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Ήμασταν πολύ πιεσμένες ψυχολογικά και τώρα θα πάρουμε θάρρος για την επόμενη νίκη.

2) Πιστεύετε ότι με τη νίκη σας αυτή βάλατε ένα λιθαράκι για την παραμονή στην κατηγορία;

Ανδρομάχη Πεπόνη: Είναι μια σημαντική νίκη. Έχουμε άλλες δυο ομάδες που είναι κοντά στην βαθμολογία όποτε με νίκες με αυτές  τις ομάδες και λίγες παραπάνω θα εξασφαλίσουμε την παραμονή στην Α2.

Αγγελική Γιάγια: Σαφώς ήταν ένα λιθαράκι για την παραμονή στην κατηγορία. Πιστεύω πως έχουμε όλες τις ομάδες αν παίξουμε συγκεντρωμένα στους αγώνες που έρχονται. Είναι ομάδες που είναι βαθμολογικά κάτω από την Πετρούπολη που παίξαμε. Εκτός βέβαια από τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό που είναι ο πρώτος της βαθμολογίας, τις άλλες  μπορούμε να τις κοντράρουμε.  Στο παιχνίδι με τον Λαρισαϊκό δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο να κερδίσουμε και μας βγήκε ότι καλύτερο και τους κοντράραμε.

3) Το  Σαββατοκύριακο αντιμετωπίζετε εκτός έδρας τον ΑΟ Ακρίτα.  Πιστεύετε ότι είναι ένας αγώνας που μπορείτε να χτυπήσετε;

Αγγελική Γιάγια: Η ομάδα του ΑΟ Ακρίτα βρίσκεται  πιο κάτω βαθμολογικά από την Πετρούπολη. Πιστεύουμε ότι είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να το χτυπήσουμε με συγκέντρωση και με προσπάθεια, κάτι το οποίο έχουμε δουλέψει πολύ στις προπονήσεις την τελευταία βδομάδα. Στο παιχνίδι με τον Ακρίτα στην έδρα μας, δεν ήμασταν ανταγωνιστικές για ένα  σετ και στα άλλα δυο τα είχαμε πάει πολύ καλά και είχαμε κάποια απώλεια σε εκείνο το παιχνίδι, σημαντική της Χρυσάνθης.

Ανδρομάχη Πεπόνη: Είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να νικήσουμε, όπως είδαμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε. Πρέπει να  δείξουμε θέληση και πάθος  και πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά.

4) Έχετε ξαναπαίξει σε Α2 ή κάποια παρόμοια κατηγορία;

Αγγελική Γιάγια: Έχουμε παίξει σε Β εθνική πριν πολλά χρόνια που ήταν σαν το επίπεδο της τωρινής Α2 αλλά με μικρή συμμετοχή γιατί τότε ήμασταν Γυμνάσιο, εγώ και η Ανδρομάχη.

5) Όλοι παρατηρήσαμε ότι μετά την αλλαγή προπονητή η ομάδα έδειξε ένα διαφορετικό και σαφώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο , αφού μπορεί να μην είχε έρθει η νίκη αλλά η ομάδα πάλευε όλα τα παιχνίδια. Μιλήστε μας λίγο γι'αυτό.

Ανδρομάχη Πεπόνη: Δε νομίζω ότι ήταν τόσο θέμα του προπονητή αφού και ο κ. Κυριαζής ήταν  ένας πολύ καλός προπονητής. Απλά πιστεύω  πως προσαρμοστήκαμε  λίγο αργά στην Α2 και τώρα κάνουμε ότι μπορούμε, ενώ στην αρχή ήμασταν μουδιασμένες.

Αγγελική Γιάγια: Κυρίως δεν ήταν θέμα προπονητή, ήταν αλλά τα προβλήματα που υπήρχαν και πιστεύω ότι μέσω της αλλαγής του προπονητή λύθηκαν κάποια από αυτά και μας βοήθησε λίγο και στον ψυχολογικό τομέα η αλλαγή προπόνησης ώστε να ανέβουμε λίγο.

6) Τελικά ο προπονητής <<κάνει>> τους παίχτες ή οι παίχτες τον προπονητή;

Αγγελική Γιάγια: Πιστεύω ότι ανάλογα με το υλικό που έχει ο προπονητής  και αυτός προσαρμόζεται στο υλικό του και οι παίχτες προσπαθούν να προσαρμοστούν  στα θέλω του προπονητή.

7)Ποια είναι η άποψη σας για το πρωτάθλημα της Α2; Είναι τόσο ανταγωνιστικό και ποιοτικό όσο το περιμένατε;

Αγγελική Γιάγια: Σίγουρα έχει πολύ μεγάλη διάφορα με το τοπικό πρωτάθλημα. Εμείς πέρυσι δεν συναντήσαμε κάποιο ανταγωνισμό και ξέραμε από την μέση της χρονιάς ότι θα ανέβουμε, όποτε το πρωτάθλημα της Α2 μας φαίνετε πολύ ανταγωνιστικό αλλά όχι  και τόσο όσο το περίμενα. Αν είχαμε την εμπειρία και δεν ήμασταν τόσο μικρές ηλικιακά ή  αν ήμασταν σε κάποιο πρωτάθλημα Αθηνάς ή Θεσσαλονίκης που είναι σαφώς πιο υψηλό το επίπεδο των τοπικών, πιστεύω θα είχαμε πολύ περισσότερες νίκες και τώρα θα παλεύαμε για κάτι καλύτερο και όχι για την παραμονή.

8) Ποια είναι η συνολική εικόνα της ομάδας αυτή τη στιγμή ;

Ανδρομάχη Πεπόνη: Πλέον είναι όλα μια χαρά. Έχουν φύγει όλα τα προβλήματα που είχαμε, είμαστε πλήρεις σαν ομάδα. Έχει γυρίσει και η Χρυσάνθη και όλες οι κοπέλες είμαστε εντάξει.  Γίνεται καθημερινά προπόνηση και πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά.

Αγγελική Γιάγια: Πιστεύω  πως  είμαστε αυτό που λέγαμε στην  αρχή της χρονιάς η καθεμία σε συνεντεύξεις που είχαμε δώσει και όταν μας  ρωτάγανε τι σημαίνει για σας Φιλαθλητικός λέγαμε οικογένεια. Στην αρχή δεν ήμασταν, τώρα πιστεύω το έχουμε καταφέρει.  Είμαστε όλες μαζί , είμαστε ενωμένες , σιγά-σιγά ξεπερνάμε και τα προβλήματα τραυματισμών άλλα που ήταν γνωστά και αλλά όχι και πλέον έχουμε επανέλθει και προσπαθούμε όλες μαζί.

9)  Τι είναι αυτό που λείπει τελικά από την ομάδα; Ο ενθουσιασμός ,η εμπειρία , η στήριξη του κόσμου η ένας συνδυασμός όλων αυτών;

Ανδρομάχη Πεπόνη: Η εμπειρία πιστεύω εγώ ότι λείπει και το γεγονός επίσης ότι είμαστε μια ομάδα με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας.  Οι μεγαλύτερες είμαστε  εγώ και η Αγγελική και πιστεύω ότι αυτό λείπει μόνο και αν είχαμε λίγη εμπειρία παραπάνω  θα ήμασταν πολύ καλύτερα βαθμολογικά.

Αγγελική Γιάγια: Η εμπειρία πιστεύω  και το λέμε συνέχεια από την αρχή, αν και κάποιοι το αμφισβητούν. Κάθε ομάδα όμως  που αντιμετωπίζουμε έχει στάνταρ μια -δυο παίχτριες που παίζανε και στην Α1 κατηγορία και αυτό ο κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει. Εδώ  στην Πρέβεζα ο κόσμος δεν ήξερε την Α2 στο βόλεϊ και  πολλοί μας ρωτούσαν σε αναλογία με το ποδόσφαιρο για να καταλάβουν τι κατηγορία είναι.

Πιστεύω  λοιπόν η εμπειρία αλλά και με κάποιον τρόπο και η στήριξη από τον κόσμο, την οποία τόσο καιρό δεν την είχαμε όπως θα θέλαμε.  Είδαμε όμως  στο τελευταίο  παιχνίδι ότι στα σετ που πήραμε ο κόσμος ξεσηκώνονταν και αυτό ανέβαζε και εμάς ψυχολογικά και έτσι καταφέραμε και φτάσαμε στην νίκη. Το χρειαζόμαστε αυτό.

10) Τι έχετε να πείτε στον φίλαθλο κόσμο;

Αγγελική Γιάγια: Τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε είναι πολύ σημαντικά και η στήριξη του κόσμου θα μας βοηθήσει σημαντικά στο ψυχολογικό κομμάτι.  Θα μας βοηθήσει πολύ να μείνουμε στην κατηγορία και είδαμε και στον προηγούμενο αγώνα ότι μπορούν να έρθουν να μας στηρίξουν και το έχουμε ανάγκη.

11) Στους προηγούμενους αγώνες είχατε πιο πολύ κόσμο στις κερκίδες και σιγά- σιγά ο κόσμος ελαττωνόταν. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Αγγελική Γιάγια:  Ο κόσμος θέλει να βλέπει νίκες κυρίως , κάτι το οποίο το έχω καταλάβει και εγώ  αφού έχω πάει στο γήπεδο ως φίλαθλος,  αλλά δεν γίνεται να έχεις μόνο νίκες και πρέπει να στηρίζουμε την ομάδα και στα καλά αλλά και στα άσχημα αποτελέσματα. Πέρυσι τους είχαμε κοντά μας στα παιχνίδια που χρειαστήκαμε και τώρα χρειαζόμαστε πάλι τη στήριξη τους.

Ανδρομάχη Πεπόνη: Και εγώ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να μας στηρίξει ο κόσμος. Άλλωστε  δεν είπαμε ποτέ εμείς ότι πάμε για πρωταθλητισμό και ότι θα έχουμε μόνο νίκες.  Πάμε απλά να παραμείνουμε στην κατηγορία και θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε και ήττα αλλά και νίκη. Πρέπει να μας στηρίξουν και είναι ο τελευταίος μήνας με κρίσιμα παιχνίδια και πιστεύουμε ότι θα τα πάμε πολύ καλά με όλο τον κόσμο πλάι μας.

Αγγελική Γιάγια : Μακάρι  όλος αυτός ο κόσμος που μετά την νίκη που κάναμε και μας έπιασε και μας είπε συγχαρητήρια ,έμαθα ότι νικήσατε, στα επόμενα παιχνίδια να είναι στο παιχνίδι και να μας πουν ήμουν στην νίκη σας.

ΠΗΓΗ www.prevezatoday.gr