Η Ηλιούπολη στον τελικό μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι

H Hλιούπολη έγινε η πρώτη ομάδα στον Τύρναβο που πέρασε στον τελικό επικρατώντας με 3-2 της Ελπίδας σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός καθώς οι δύο ομάδες χρειάστηκε να πάνε στο τάι μπρέικ για να λύσουν τις διαφορές τους. Η Ηλιούπολη πήρε προβάδισμα 2-0 στα σετ αλλά η Ελπίδα με υπερπροσπάθεια ισοφάρισε κάνοντας μάλιστα την ανατροπή στο τέταρτο σετ από 22-23 και πήγε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Στο τάι μπρέικ Μπανίκα και Καπέλλου από το σερβίς χάλασαν την υποδοχή της Ελπίδας και η Ηλιούπολη πέρασε μπροστά 2-8 και 3-9 αλλά η Ελπίδα με την πείρα των αθλητριών της κατάφερε να μειώσει 7-9 και να ισοφαρίσει 13-13. Η Λυκογιάννη πήρε τάιμ άουτ , η Κούτουλα έχασε σερβίς στο 13-14, η Ηλιούπολη έχασε την κόντρα επίθεση 14-14, η Ηλιούπολη έκανε κακή υποδοχή σε καραμπόλα η μπάλα πήγε στην Ελπίδα αλλά ακολούθησε μπλοκ της Ηλιούπολης και το ματς τελείωσε.

Τα σετ: 21-25, 25-16, 17-25, 25-23, 14-16

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Σουπιώνη –λ / Δροσοπούλου, Πανταζή, Δάκου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη

Ηλιούπολη (Λυκογιάννη): Καπέλλου, Γεωργίου, Ευθυμιοπούλου, Πατεράκη, Πανταζοπούλου, Μπανίκα Λ, Κυριαζοπούλου –λ / Αρβανίτη, Παπαθανασίου, Κασαπόγλου

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Γενικά αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι, αλλά ακόμη κι όταν το κάναμε δεν παίξαμε καλά και δεν φτάσαμε στα επίπεδα που μπορούμε. Η νίκη της Ηλιούπολης είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Εμείς φτάσαμε εδώ με πολύ κόπο, θέλαμε την πρωτιά αλλά δεν πειράζει. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και αύριο θα παλέψουμε για την 3η θέση»

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Τα κορίτσια μου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όλα όσα έχουν πετύχει. Σήμερα σε έναν αγώνα με αρκετά σκαμπανεβάσματα δείξανε ψυχή και φτάσαμε στον τελικό παρόλο που ως ομάδα βρισκόμαστε μόνο στους αγώνες. Το θέλανε όμως πολύ και το δείξανε. Ίσως θα έπρεπε να έχει τελειώσει το ματς στο 3-1, αλλά σημασία έχει ότι κερδίσαμε απέναντι σε μια Ελπίδα που έδειξε κι αυτή πόσο καλή ομάδα είναι».

elpis-ilioupoli o