Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης στον τελικό των Εφήβων

Ο Ηρακλής έγινε η πρώτη ομάδα που θα αγωνιστεί στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο Καρπενήσι καθώς στον πρώτο ημιτελικό επικράτησε 3-0 της Ε.Α.Π.

Οι μικροί του Πάτρα πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και στο πρώτο σετ μετά το 8-6 με ένα καταπληκτικό σερί 9-0 έκαναν τη διαφορά 15-6 καθώς η Πάτρα έκανε αρκετά λάθη.
Στο δεύτερο σετ η ΕΑΠ ξεκίνησε αρκετά καλά και έκανε από 2-2 το σκορ 9-2 κρατώντας το παιχνίδι ως το 13-8 αλλά εδώ με όπλο το σερβίς ο Ηρακλής άρχισε να μειώνει τη διαφορά και τελικά να ισοφαρίζει στο 17-17 με την ΕΑΠ να κρατάει προβάδισμα ως το 21-22 αλλά εδώ άρχισαν πάλι τα λάθη με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να περάσει μπροστά και να κάνει το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο "γηραιός" κρατώντας καλό ρυθμό και με την ψυχολογία με το μέρος του πήρε το σετ 25-19 και προκρίθηκε στον τελικό.

Τα σετ: 25-14, 25-22, 25-19
Ηρακλής (Πάτρας): Μούχλιας, Καπετανίδης, Κολτσιάκης, Τζιουμάκας, Κουκουμάκας, Ηλίας, Τσιράκης –λ / Φωτιάδης, Μπούτος, Μπουράκης, Τσατσούλας 
ΕΑ Πατρών (Γεράνιος): Γεωργιόπουλος, Κάββουρας, Δρακόπουλος, Τσαρκατόγλου, Κανελλόπουλος, Γιαννούτσος Καραγέωργος –λ / Ασημακόπουλος –λ, Μακρυγιάννης, Καραμπελέσης, Δρίβας, Λάτσης

 

Πάτρας: «Αν και ξεκινήσαμε καλά, κάποια δικά μας λάθη έδωσαν δικαίωμα στην ΕΑΠ να φύγει στο σκορ στο β’ σετ, αλλά εκεί δείξαμε χαρακτήρα. Είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την απόδοση και κυρίως από το γεγονός ότι κερδίσαμε με καθαρό σκορ»

Αντώνης Γεράνιος: «Το β’ σετ ήταν το κομβικό σημείο του αγώνα γιατί εκεί χάσαμε τη διαφορά και την ψυχολογία. Υπήρχε αρκετό άγχος, δεν παίξαμε αυτό που μπορούσαμε και ο αντίπαλος μας πίεσε πολύ με το σερβίς του… Συγχαρητήρια στον Ηρακλή κι εμείς πλέον βλέπουμε το αυριανό ματς και την 3η θέση»