Χαλάρωση στο γυναικείο σώμα. Υπάρχει λύση;


Τα πρώτα «δείγματα» χαλάρωσης στο γυναικείο σώμα ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και από τα 18 χρόνια.

Αιτία είναι η αδράνεια σε συνδυασμό με κακή διατροφή και υπερκατανάλωση τροφών και τίποτε άλλο αφού τα γονίδια δεν αποφασίζουν σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο.

Το γυναικείο σώμα έχει μικρότερο ποσοστό μυϊκής μάζας και σίγουρα λόγω ορμονών εάν παραμένει σε αδράνεια είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τελικά θα χαλαρώσει.

Τα πρώτα σημεία που η χαλάρωση κάνει την εμφάνιση της είναι τα χέρια (ειδικά στο πίσω τμήμα, τρικέφαλοι), το εσωτερικό μέρος των μηρών, και οι γλουτοί, και βέβαια το στήθος.

Το στήθος αποτελείται βέβαια από λίπος και νερό όμως υπάρχουν μύες παράπλευρα οι οποίοι το κρατούν στην θέση του που πολύ γρήγορα εξασθενούν και τελικά το στήθος πέφτει και δυστυχώς αυτό είναι μη αναστρέψιμο. Επίσης περίεργες δίαιτες τύπου γιο - γιο καταστρέφουν την στιβάδα του στήθους και τελικά πολλές γυναίκες καταλήγουν να χάνουν το στήθος τους μαζί με τα κιλά τους και όταν τα κιλά επανέλθουν δυστυχώς το στήθος τους παραμένει μικρό ξανά αφού οι αδένες δεν έχουν την δυνατότητα να ξαναδώσουν την παλιότερη μάζα.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα! η χαλάρωση μπορεί να αντιμετωπιστεί 100% με ένα πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη και αερόβια γυμναστική. Δεν υπάρχει όμως κανένα άλλο είδος γυμναστικής που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την χαλάρωση από τα βάρη.

Τα βάρη είναι μονόδρομος και όπως έχουμε ξαναπεί πρέπει και οι γυναίκες να κάνουν βάρη χωρίς να φοβούνται ότι θα φουσκώσουν αλλά κυρίως να μην νομίζουν ότι φούσκωσαν! Πρέπει και εκείνες να κάνουν τόσα βάρη όσα πρέπει για να πιαστούν και όχι να σηκώνουν «πούπουλα». Οι ορμόνες τους δεν θα τις αφήσουν να φουσκώσουν σε καμία περίπτωση. Εάν παχύνουν βεβαία λογικό είναι ότι θα μεγαλώσουν τα χέρια τους, τα πόδια τους και όλα πάνω τους, όπως θα συνέβαινε όμως έτσι και αλλιώς με η χωρίς γυμναστική, με η χωρίς βάρη,

Οι ασκήσεις για το πίσω μέρος του χεριού είναι πολύ εύκολες, μπορούν να γίνουν στο σπίτι με βαράκια που κοστίζουν ελάχιστα και όταν αποκτηθεί βασική δύναμη με το βάρος του σώματος σας.
Οι γλουτοί αλλά και τα ποδιά ταυτόχρονα μπορούν να γυμναστούν είτε έξω είτε στο σπίτι, με τρέξιμο, με το βάρος του σώματος, υπάρχουν πολλές ασκήσεις που θα τους μεταμορφώσουν με καλύτερη όλων βέβαια το σκουότ και τις προβολές.
Υπάρχουν πολλές ασκήσεις χωρίς έξοδα αλλά δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς κόπο.
Με το να βάζετε στο δέρμα σας αλοιφές ή να παίρνετε χαπάκια κάνετε τις εταιρείες να χαμογελούν με τα κέρδη τους να αυξάνονται αλλά δεν πρόκειται ποτέ να σφίξει το δέρμα σας επειδή το αλείφεται με κάτι! Η χαλάρωση αντιμετωπίζεται, δεν είναι ασθένεια, είναι αδράνεια.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το αντιαισθητικό κρέμασμα και ζελέ των χεριών, των γλουτών ή οπουδήποτε αλλού έχετε πρόβλημα αφιερώστε τον χρόνο που σπαταλάτε στο να βρίσκετε δικαιολογίες, σε χρόνο που θα γυμναστείτε. Ο χρόνος που χρειάζεται είναι μέγιστο μια ώρα την ημέρα σύνολο βάρη και τρεξιματακι! Όλοι έχουν 1 ώρα την ήμερα ή έστω 4 ώρες την εβδομάδα.
Στο χέρι σας είναι. . . Ξεκινήστε γυμναστική σε οποιαδήποτε ηλικία αν είναι δυνατόν κάντε το από. . χτες!

Γιάννης Σαμιώτης