Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 3-0 του Α.Ο Μαρκοπούλου στο κλειστό του Μετς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 8-5 του Α.Ο Μαρκοπούλου που αγωνίστηκε χωρίς το "βαρύ του πυροβολικό" τη βασική διαγώνια, Έρικα Μερκάντο* ενώ τη θέση της κάλυψε η Λιάγκη. Οι γηπεδούχες ήλεγχαν το σετ (16-11,21-16) και μ μπλοκ της Κωνσταντινίδου έφτασε στο 1-0 με 25-18.

Στο δεύτερο σετ, η Φακοπουλίδου πέρασε στη θέση της Νικολογιάννη για το Μαρκόπουλο ενώ η Μερτέκη πήγε στο 3-3 στο σερβίς για να δυσκολέψει την υποδοχή του ΑΟΜ και να φύγει από εκεί με 9-0 σερί εκ των οποίων δυο άσοι (12-3). Η διαφορά «άνοιξε» οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να τη μαζέψουν ενώ οι «πράσινες» έκαναν με 25-13 το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα Παπαδοπούλου, Καρπουζά, Λαγουδάκη ενώ στο 11-8 πέρασε και η Καββαδία στη θέση της Φιλντ ενώ στο 17-13 για το Μαρκόπουλο η Καρακάση πέρασε στη θέση της Σόουζα ενώ στη διαγώνιο είχε γυρίσει η Κλάιν. Οι γηπεδούχες με περισσότερες λύσεις δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση του σετ με 25-17 (άσος της Παπαδοπούλου) και να πάρουν ακόμα ένα «τρίποντο» στην Α1, το οποίο τις διατηρεί στην πρώτη θέση.

Η γνώμη του πάγκου

Δημήτρης Καζάζης: «Νομίζω σήμερα παίξαμε έτσι όπως έπρεπε να παίξουμε ειδικά μετά το τελευταίο παιχνίδι που είχαμε με τον Ολυμπιακό. Το Μαρκόπουλο είχε μια σημαντική απώλεια καθώς δεν αγωνίστηκε η διαγώνια του, αλλά εμείς ήμασταν σοβαροί από τον πρώτο ως τον τελευταίο πόντο κι αυτό που με χαροποίησε είναι ότι παίξανε όλες οι αθλήτριες και δείξανε ότι είναι σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας και συγκέντρωσης. Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση και δείχνουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο γι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε».

Γιάννης Νικολάκης: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟ για τη νίκη… Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μια κλάση ανώτερος, αλλά η έλλειψη της Μερκάντο μας αποσυντόνισε, όμως δεν μπορούσαμε να μην της δώσουμε άδεια. Εμείς έχουμε άλλα παιχνίδια που πρέπει να χτυπήσουμε για να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει με τη διοίκηση από την αρχή της χρονιάς. Ο Πανναξιακός και ΑΟ Θήρας έχουν προβάδισμα στη μάχη της τετράδας λόγω ρόστερ, μπάτζετ και προϊστορίας, ωστόσο Μαρκόπουλο, Άρης αλλά κι οι άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι είναι ικανές να κάνουν την έκπληξη. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία στο μέλλον θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τις δυνατές ομάδες της Α1».

Τα σετ: 25-18, 25-13, 25-17

Παναθηναϊκός (Δ.Καζάζης): Ρίτσι, Φιλντ, Πολ, Μερτέκη, Κωνσταντινίδου,Χρυσομάλλη, -Ρόγκα (λ.), Λαγουδάκη, Παπαδοπούλου, Καββαδία, Καρπουζά
Α.Ο Μαρκοπούλου (Νικολάκης): Νικολογιάννη, Κλάιν, Πατεράκη, Λιάγκη, Διάλλα, Σόουζα, Ιακωβίδου –λ / Φακοπουλίδου, Δικαιούλια, Καρακάση

*Η Μερκάντο έφυγε εσπευσμένα για το Εκουαδόρ λόγω της απώλειας της μητέρας της.