Περίπατος του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Ηλιούπολη, επικρατώντας «καθαρά» 3-0 της ομώνυμης τοπικής ομάδας στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν άνετα τα δυο πρώτα σετ ενώ η Ηλιούπολη κόντραρε για να μειώσει στο τρίτο σετ χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

Στο πρώτο σετ, η Ηλιούπολη ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 6-7 αλλά τα σερβίς της Γιώτα δυσκόλεψαν την υποδοχή των γηπεδούχων (7-15). Η διαφορά άνοιξε φτάνοντας μέχρι και +12 (8-20) και ο Ολυμπιακός έκανε το 0-1 σετ με 11-25.

Με καλό ρυθμό οι «ερυθρολευκες» μπήκαν και στο δεύτερο σετ χωρίς α βρουν αντίσταση από την Ηλιούπολη που δεν έβρισκε τρόπο να πάρει πόντους. Η ψαλίδα στο σκορ άνοιξε εκ νέου για το 4-14 και το 0-2 σετ με 25-8 δεν αφήνει περιθώρια περαιτέρω σχολιασμού.

Ωστόσο, η εικόνα άλλαξε στο τρίτο σετ, εκεί όπου η Ηλιούπολη προηγήθηκε με 3-2 αλλά ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου προβάδισμα 7-13. Οι γηπεδούχες προσπάθησαν να κρατήσουν επαφή με το σκορ (18-20) με τη Σπανού να ρίχνει τη διαφορά στον πόντο 21-22 και την Κις να ισοφαρίζει 22-22. Πιο έμπειρη η ομάδα του Κοβάτσεβιτς πίεσε στο φινάλε του σετ από το σερβίς και έφτασε στο τελικό 0-3 σετ με 25-23.

Τα σετ: 11-25, 8-25, 23-25

Hλιούπολη (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Κις, Γιοβάνη, Μαλουσάρη, Γκρέκα / λ-Κοκίου, Μαθιουδάκη, Τσουμήτα
Oλυμπιακός (Koβάτσεβιτς): Γιώτα, Λαζάρεβιτς, Μαλασάι, Λαμπρούση, Τσίμα, Χριστοδούλου / λ-Κονόμι, Βλαχάκη, Τέζα, Κοκκινάκη

* Για την Ηλιούπολη δεν αγωνίστηκε η Σαλούστρου και για τον Ολυμπιακό η Χίπε οι οποίες είναι τραυματισμένες