Ανακοίνωση του Ερμή Πάτρας

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η αθλητική κοινωνία της Πελοποννήσου –και όχι μόνο– παρακολουθεί με ενδιαφέρον το φαινόμενο της ομάδας του ΑΣΠ ΕΡΜΗ, ο οποίος αναγεννήθηκε  και στηριζόμενος πλέον σε γερές βάσεις, διαγράφει μια αξιοπρόσεκτη παρουσία στο αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης μας.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων συστρατεύτηκε με το όραμα του  Γιώργου Χριστόπουλου και των συνεργατών του και από διάφορα μετερίζια, με μεθοδικότητα και αγάπη, έχουν καταστήσει  την ομάδα μας, ένα από τα πιο δυναμικά σωματεία της περιοχής μας.

Απόδειξη είναι οι δεκάδες γονείς οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους  στα χέρια των έμπειρων προπονητών μας. Αυτοί είναι άλλωστε το κίνητρο για να θέτουμε κάθε χρόνο ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Τα εννέα (9) αγωνιστικά τμήματα της φετινής χρονιάς, το αποδεικνύουν περίτρανα.

Οι επιτυχίες δεν άργησαν να έλθουν. Ήδη μέσα στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας :

  • δύο από τα αναπτυξιακά μας τμήματα προκρίθηκαν  στις  16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα διακρίσεις στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ
  • η γυναικεία μας ομάδα πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανέβηκε στη Β΄ Εθνική κατηγορία, και φέτος στην παρθενική της εμφάνιση  – ανέλπιστα για πολλούς αλλά όχι για όσους είναι κοντά στην ομάδα –  προκρίθηκε στα play off  ανόδου και κατέλαβε την 4η θέση
  • πριν από λίγες ημέρες η αντρική ομάδα του συλλόγου μας κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Πελοποννήσου και τελικά να κερδίσει την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία μέσω των μπαράζ ανόδου.

Αυτές οι επιτυχίες δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν – όπως κάθε νοήμων άνθρωπος  καταλαβαίνει – αν δεν υπήρχε αγάπη για το άθλημα  και  προσήλωση στη δημιουργία ενός υγιούς αθλητικού κυττάρου και όχι μιας φωτοβολίδας η οποία θα εμφανιζόταν  για σύντομο χρονικό διάστημα για να  υπηρετήσει  αλλότριους σκοπούς..

Ένας τέτοιος πολυπληθής οργανισμός δεν μπορεί παρά να στηρίζεται σε αθλητικό ήθος και αρχές. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε κανέναν καλύτερο να τα  διδάξει  από τον παιδαγωγό Γιώργο Χριστόπουλο,  ο οποίος επί 36 (!)  χρόνια ασκεί την προπονητική σε χιλιάδες παιδιά μα και επαγγελματίες αθλητές. Όλη η αθλητική Ελλάδα  γνωρίζει όχι μόνο τις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και το ήθος το οποίο  τον χαρακτηρίζει .

Απότοκο και απόδειξη αυτής της  διδασκαλίας ήθους και ενσυναίσθησης,  είναι οι ποικίλες κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις τις οποίες οργανώνει  το Σωματείο μας σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς απώτερος στόχος μας  είναι  η δημιουργία καθολικά ισορροπημένων ανθρώπων.

Στηριζόμενος ακριβώς επάνω σε αυτούς τους  άξονες – και μετά λόγου γνώσεως – ο Σύλλογός μας  δε θα ασχοληθεί  με φήμες, εικασίες και ευφάνταστα σενάρια  τα  οποία στρέφονται  εναντίον ανθρώπων του Ερμή. Και προφανώς δεν  υιοθετεί αντίστοιχες  αστήριχτες   κατηγορίες  προς οποιαδήποτε κατεύθυνση , πόσω μάλλον προς  παίκτες της ομάδας μας. Παίκτες οι οποίοι – σε ότι αφορά το Σωματείο μας – προφανώς  είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους, σχετικά με το αθλητικό τους μέλλον.

Η διοίκηση και σύσσωμη η οικογένεια του Ερμή στοιχίζεται γύρω από τον Γιώργο Χριστόπουλο και πιο ενωμένοι από ποτέ, έχουμε ήδη ξεκινήσει τον  προγραμματισμό  για την  επόμενη αθλητική χρονιά.

Κάθε υγιώς σκεπτόμενος κάτοικος αυτής της Πόλης,  ο οποίος εμφορείται από αγάπη για  το Άθλημα , τον Αθλητισμό και τον Άνθρωπο, είναι ευπρόσδεκτος στην μεγάλη οικογένεια του Ερμή.

Σε αυτήν την ευγενική μάχη, κανείς δεν περισσεύει.

Δύναμή μας, η ενότητά μας.