Νίκη ίση με πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων καθώς επικράτησε 3-1 του Ολυμπιακού στο κλειστό της Αργυρούπολης.

Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Ράπτη και Ανδρεόπουλο πήρε τη νίκη και κατά πάσα πιθανότητα την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Στο πρώτο σετ το οποίο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός με 25-17 μετά από λάθος του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός βρισκόταν επικεφαλής καθ΄ όλη τη διάρκεια με πολύ καλές επιθέσεις ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πλησιάσει με τον Στράτο και τον Μαγγανά. Το 20-12 ωστόσο υπέρ του Παναθηναϊκού ήταν απαγορευτικό για να τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έρθει γρήγορα στο 1-0.
Στο στο 2ο σετ ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1 όταν προηγήθηκε 15-9 ο Παναθηναϊκός άρχισε σιγά- σιγά να ροκανίζει τη διαφορά με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει τελικά και να περάσει μπροστά κατακτώντας το σετ 27-25 μετά από ένα συναρπαστικό τέλος που ο Ολυμπιακός με πολύ καλές άμυνες προσπαθούσε να κρατήσει το προβάδισμα. Το 24-22 υπέρ του Ολυμπιακού έγινε 25-25 και 27-25 υπέρ του Παναθηναϊκού με πρωταγωνιστές ξανά τους Ράπτη και Ανδρεόπουλο πήρε το σετ.
Την ευκαιρία που έχασε στο προηγούμενο σετ άρπαξε αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός στο τρίτο σετ. Προηγήθηκε με διαφορά, καθώς στήθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να μπορέσει να επικρατήσει σε όλη τη διάρκεια του σετ και να πάρει τις διαφορές που χρειαζόταν και να κατακτήσει τελικά το σετ 25-18 παρά τις καλές άμυνες που έβγαζε ο ΠΑΟ σε διάφορες στιγμές του αγώνα.
Το 4ο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά εξαρχής. Ο Ράπτης στο σερβίς δυσκόλεψε πάρα πολύ για ακόμα μία φορά τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε 6-5, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 8-8. Με το 2-0 Παναθηναϊκού έγινε το 17-15, οι "πράσινοι" ξέφυγαν και προηγήθηκαν 20-17 και τελικά πήραν το παιχνίδι μετά από μετά από άουτ του Στράτου 25-18.
Τα σετ 25-17 ,27-25, 18-25, 25-18.

Παναθηναϊκός (Μαρκάκης) : Ράπτης, Ανδρεόπουλος, Σταμπούλογλου, Αυλωνίτης, Φιλιππακόπουλος, Τάτσης, Κουτσομύτης (λ) / Πίντσος (λ), Σερεμέτης, Λαμπαδάρης, Αποστόλου

Ολυμπιακός (Βουρδέρης) : Μπαραβάτης, Μπεζάνι, Νάρτας, Ζωγραφάκης, Στράτος, Μαγγανάς, Γεωργόπουλος (λ)/ Σαπουντζής, Κανέλλης, Σγουρός