Παρθενική νίκη του Πανερυθραϊκού στην Preleague, διαμαρτυρίες στο δεύτερο σετ (VIDEO)

Την παρθενική του νίκη στη Preleague Ανδρών πραγματοποίησε ο Πανερυθραϊκός που κέρδισε 3-1 σετ τον ΑΟ Αιγιαλέων στο Αίγιο στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος για τον Α'Όμιλο.

Ο Πανερυθραϊκός αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ κατάφερε σε ένα επεισοδιακό δεύτερο σετ να ισοφαρίσει και παρά την αναστάτωση που προηγήθηκε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να πάρει και τα δύο σετ που ακολούθησαν.

H ανακοίνωση του Πανερυθραϊκού:

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΣΚΟΡ, αλλά ευτυχώς όχι τελικού αποτελέσματος, συνέβη στο 2 set του αγώνα ΑΟ.ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ-ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ που διεξήχθη το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ’21 στο κλειστό Αιγίου. Στο 22-21 του 2ου set, o παίκτης μας Κρέτσης ετοιμάζεται να εκτελέσει σέρβις, το σκορ (22-21) αναγράφεται τόσο στο φωτεινό πίνακα του γηπέδου όσο και στο σκορ της τηλεοπτικής μετάδοσης, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 100% το ΣΩΣΤΟ, (όλο το βίντεο του αγώνα είναι αναρτημένο στο κανάλι του you tube μας) ΞΑΦΝΙΚΑ αναίτια αλλάζει το σκορ σε 23-21 στον πίνακα του γηπέδου ενώ παραμένει 22-21 στη τηλεοπτική μετάδοση, στην εξέλιξη της φάσης η Ερυθραία κερδίζει πόντο με τον Τσικάτο και το σκορ αναγράφεται σαν 23-22, ζητάει time out το Αίγιο και στη διακοπή του αγώνα οι φίλαθλοι στην εξέδρα φωνάζουν ότι το σκορ είναι 22-22 (που είναι και το σωστό). Οι ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο για να ξεκινήσει ο αγώνας αλλά αυτός δεν αρχίζει γιατί ξεκινάει η συζήτηση μεταξύ α’ και β’ διαιτητή σχετικά με το σκορ. Το σκορ στον πίνακα του γηπέδου αρχικά διορθώνεται στο σωστό 22-22 και στη συνέχεια ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ αναίτια και εντελώς παράλογα ένας πόντος από την ομάδα της Ερυθραίας (22-21). Ο αγώνας δεν ξεκινάει γιατί ο προπονητής Μιχάλης Χατζηπέρρος διαμαρτύρεται για το λάθος σκορ. Διακόπτεται ο αγώνας, άκρη δεν βγαίνει, και ο αγώνας ξεκινάει από το 22-21 !!! Η συνέχεια είναι γνωστή… η ομάδα της Ερυθραίας κερδίζει το σετ 25-27 και ισοφαρίζει το αγώνα σε 1-1 και στο τέλος κερδίζει τον αγώνα με 3-1 και το τραγικό αυτό λάθος, αλλοίωσης του σκορ, που συμβαίνει για 2η φορά στους 3 πρώτους αγώνες της ομάδας μας στη φετινής PreLeague περνάει στη ιστορία σαν ΛΑΘΟΣ και όχι σαν ΑΛΛΟΙΩΣΗ αποτελέσματος. Ομως ακόμα και τον αγώνα να είχαμε κερδίσει 3-2 θα είχαμε στερηθεί 1 βαθμό, το πιθανότερο δε ήταν να είχαμε χάσει τον αγώνα 0-3, λόγω βαριάς ψυχολογίας και εκνευρισμού. Το άθλημα του βόλεϊ έχει μένει δυστυχώς πολύ πίσω στη διόρθωση τέτοιων λαθών και η διαιτησία δέχεται ΜΟΝΟ ότι αποδεικνύεται από το φύλλο αγώνα. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι που έχει σχέση με παράβαση εντός αγωνιστικού χώρου (πχ καρφί out ή πιαστή μπαλιά) αλλά εκτός αυτού!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχουν 2 τέτοια λάθη εις βάρος του αθλήματος του βόλεϊ μέσα σε 3 αγώνες της Ανδρικής Ομάδας μας . Και για να είμαστε ξεκάθαροι, η συμπαθέστατη ομάδα του ΑΙΓΙΟΥ δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το λάθος αυτό, όπως δεν είχε και η ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-80 σε κάτι ανάλογο που είχε συμβεί στο 2 set του μεταξύ μας αγώνα την 1η αγωνιστική.

 Α.Ο. Αιγιαλέων - Α.Σ. Πανερυθραϊκός 1-3 (25-19, 25-27, 21-25, 18-25)


Διαιτητές: Γεράνιος, Λιναρδάτος, Γραμματεία: Τριανταφυλλοπούλου, Παρατηρητής: Ιορδανίδης.

Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (-): Βασιλάκος, Βλαχοστάθης, Λουπ, Σαλαβασίδης, Μαυραγάνης, Σωκράτους / Σύρος (λ), Νανόπουλος, Παπασταθόπουλος, Δημησιάνος.

Α.Σ. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Χατζηπέρρος): Μήττας, Κρέτσης, Τασάκος, Τσικάτος, Κωστόπουλος, Μάμαλης / Πλεμμένος (λ), Φωλιάς (λ), Κολτσιάκης, Ζαρωτιάδης.

Παρακάτω το βίντεο από την επίμαχη φάση:

Πολυμέσα