Η Κερατέα κατέκτησε την τρίτη θέση στην Ερυθραία με νίκη επί του Ήφαιστου

Η Κερατέα κέρδισε τον Ήφαιστο Φλώρινας στο «Στέλιος Καλαϊτζής», σε ένα απρόβλεπτο παιχνίδι, αφού ο νικητής κρίθηκε στο πέμπτο σετ.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ισοπαλίες στα 6-6 και 8-8.

Ο Ήφαιστος πέρασε μπροστά και με άσο του Γεωργιάδη πέρασε στο 8-10 για να ζητήση τάιμ άουτ η Κερατέα.

Η διαφορά άνοιγε υπέρ του Ήφαιστου και στο 13-17 ζήτησε δεύτερο τάιμ άουτ η Κερατέα ενώ στο 15-19, ο Σδραυκάκης αντικατέστησε τον Κατσιαφλάκα.

Ο Κουτσομύτης προσπάθησε να μειώσει στο 17-22 ενώ το σετ έληξε υπέρ της ομάδας της Φλώρινας με πόντο του Πεντράο και σκορ 17-25.

Στο δεύτερο σετ η Κερατέα ήταν πιο δυναμική και ανάγκασε τον Ήφαιστο να ζητήσει τάιμ άουτ στο 7-8.

Η Κερατέα πήρε το προβάδισμα με σημαντική διαφορά μέχρι το 18-13 με άσο του Τζακμαν. Στη συνέχεια ο Ήφαιστος πλησίασε στο σκορ και μετά από πόντο του Τερζόγλου στο 18-16 η Κερατέα πήρε τάιμ άουτ.

Το σετ συνεχίστηκε με τη διαφορά να βρίσκεται στον πόντο ενώ στην ισοφάριση στο 21-21 η Κερατέα πήρε ακόμα ένα τάιμ άουτ και μετά από αυτό το σετ έληξε με 25-23 υπέρ της Κερατέας.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και γενικά υπήρξαν πολλές ανατροπές και με διαφορές που έφταναν και τους τρεις πόντους μέχρι τη λήξη που βρήκε τον Ήφαιστο νικητή 24-26, με το παιχνίδι να βρίσκεται στο 2-1 υπέρ της Φλώρινας.

Στο τέταρτο σετ ο Ήφαιστος ξεκίνησε δυνατά αναγκάζοντας την Κερατέα να πάρει δύο συνεχόμενα τάιμ άουτ στο 7-11 και στο 11-15.

Η Κερατέα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να προηγηθεί με σημαντική διαφορά μέχρι το 25-19 με πόντο του Κουτσούμη και να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ η Κερατέα ήταν ανώτερη από την αρχή αφού ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια μέχρι το 15-12 που κέρδισε και το παιχνίδι.

ΤΑ ΣΕΤ: 17-25, 25-23, 24-26, 25-19, 15-12

Κερατέα (Ζιντζόβας ) : Ρούσης, Γκλάντστοουν, Καρατζάς, Κάλας, Τζάκμαν, Κουτσομύτης, Ρούσος (λ)/ Ρεζκ, Λουκάς, Κουτσούμης, Ελευθεριάδης

Ήφαιστος Φλώρινας  (Γκολίτσης): Τερζόγλου, Γεωργιάδης, Γκόρτσανιουκ, Κατσιαφλάκας, Πεντράο, Ταμαζνίκοβ, Αντωνιάδης (λ) / Τσεμπερίδης (λ), Σδραυκάκης, Χατζόπουλος, Πετσιάς,